INTERPRETACIJA PAGAL M. K. ČIURLIONĮ

0
28
DSC0008

„Fantazijų ir simbolių kupini M. K. Čiurlionio paveikslai paskatino Zarasų meno mokyklos ir Jungtinės Karalystės Young Masters Visual Art School jaunuosius dailininkus sukurti laisvos vaizduotės įkvėptas poetines pasakas popieriuje.“, – parodos atsiradimą apibūdino mokytoja Petronė Sekonienė.

Garsiausio visų laikų lietuvių dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, savo kūriniuose atvaizdavusio paslaptingąjį pasaulį, sklidiną įvairiausių spalvų ir simbolių, apžvelgusios Zarasų meno mokyklos ir Jungtinės Karalystės Masters Visual Art School mokytojos Petronė Sekonienė, Virginija Kuosaitė Knowles, Sarah Davis pakvietė savo mokinius sukurti tokį pasaulį savo piešiniuose.

Neformaliojo švietimo dailės parodoje „Interpretacija pagal M. K. Čiurlionį“ eksponuojami geriausi vaikų kūriniai. Piešinius iš Jungtinės Karalystės atvežė iš Zarasų kilusi Virginija Kuosaitė Knowles.

Parodą, veikiančią Vaikų literatūros skyriuje, kviečiame aplankyti iki liepos 31 dienos.

Pagal P. Sekonienės tekstą parengė Zina Černovienė

 DSC0010

 DSC0011

 DSC0013

 DSC0014

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite