STELMUŽĖS KAIME TVARKOMA VIEŠOJI ERDVĖ

0
22
mid news zrs 387 azuolas

Siekdama spręti bendruomenines Stelmužės apylinkės gyventojų, bendruomenės narių problemas, bendruomenė ,,Gurnapolis” įgyvendina projektą ,, Viešosios erdvės Stelmužės kaime sutvarkymas ir pritaikymas bendruomeniniams poreikiams”, finansuojamą Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos.

Viena iš aktualiausių problemų, su kuria susiduria bendruomenės atstovaujamų kaimų gyventojai ir bendruomenės nariai yra ta, kad kaime ir apylinkėse nėra viešos, poilsiui skirtos erdvės gyventojams, kurioje laisvalaikį galėtų praleisti vaikai, užsiėmimą sau rastų senjorai, kiti gyventojai turėtų poilsio zoną, bendruomenės nariai – sambūrių vietą. Taip pat nėra viešos erdvės, kurioje saugiai ir kokybiškai galėtų vykti didesni bendruomenių renginiai.

Taip gimė projekto idėja – Zarasų rajono Stelmužės kaime sukurti viešąją erdvę su įrengta infrastruktūra bendruomeniniams poreikiams tenkinti – organizuoti renginius, lauko sambūrius ir gyventojų poilsį. Projekto įgyvendinimo metu bendruomenė ,,Gurnapolis” sukurs viešosios erdvės infrastruktūrą: įrengs vaikų žaidimo aikštelę, pavėsinę su dvejais komplektais stalų ir suolais, tris komplektus lauko stalų su suolais, dvi šiukšliadėžes.

Įgyvendinus projektą, ši vieta taps patrauklesnė vietos ir atstovaujamų kaimų gyventojams ir Stelmužės ąžuolo lankytojams, čia laisvalaikį galės praleisti šeimos su mažais vaikais, jaunimas, kiti vietos gyventojai, bendruomenės nariai turės pukią vietą lauko sambūriams, renginiams stebėti. Sutvarkyta vieša erdvė savo estetine išvaizda pagražins kaimo vietovę bei prisidės prie gyvenamosios vietos patrauklumo didinimo, mažins socialinę atskirtį.

Projektą planuojama įgyvendinti iki šių metų spalio 30 d., tačiau jau dabar pradėtos pirmosios veiklos – įrengta lauko pavėsinė su dvejais komplektais stalų ir suolais, vaikų žaidimo aikštelė, pastatytos šiukšlių dėžės.

mid news zrs 51 vaiku aikstele

mid news zrs 67 pavesine

pavesine

logozum

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite