DĖL AFRIKINIO KIAULIŲ MARO NUSTATYMO

0
29
sernas

Informuojame, kad 2018 m. liepos4 d. gautas pranešimas apie tai, kad Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute šešioms šerno gaišenoms nustatytas afrikinis kiaulių maras: Tyrimų protokolas Nr. 2-18/10165 G1-2, šešios šerno gaišenos, rastos Juozapavos miške, Imbrado sen., Zarasų r. sav. (55.781293, 26.160441 (WGS)) Vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2016 m. kovo 30 d. įsakymo Nr. B1-265 „Dėl afrikinio kiaulių maro stebėsenos ir kontrolės priemonių šernų populiacijoje ir kiaulių laikymo vietose“ 4.1.2 punktu, ne mažiau kaip vieną kartą per savaitę, turi būti atlikta medžioklės plotų vienetų apžiūra,surastos ir surinktos šernų gaišenos.

Pirmiausia turi būti apžiūrimos medžioklės ploto vienete esančios šernų maitinimosi ir poilsio vietos bei medžioklės ploto vienete esantys vandens telkiniai ir jų pakrantės, siekiant surasti nugaišusius šernus. Apie paieškos rezultatusZarasų r. medžiotojų būreliui „Stelmužė“privaloma raštu informuoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybą. Medžiotojai privalo užkrėstas vietoves (prie įvažiavimų į vietovę ar prie poilsio aikštelių) pažymėti aiškiai matomais ženklais, kuriuose pateikiama informacija apie afrikinį kiaulių marą. Dar sykį primename medžioklės plotų naudotojams, turintiems leidimus naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienetuose Zarasų rajone, urėdijos darbuotojams, seniūnams griežtai vadovautis teisės aktų reikalavimais. Už nustatytų reikalavimų nevykdymą ar jų pažeidimą taikomos adekvačios ir atgrasančios poveikio priemonės pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą.

Zarasų rajono ekstremaliųjų situacijų komisija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite