SPORTUOK IR POILSIAUK – SVEIKAS BŪK!

0
17
Pradzia

Zarasų sporto contras pradėjo vykdyti edukacinę vaikų vasaros sveikatingumo stovyklą ,,Sportuok ir poilsiauk – sveikas būk”. Visi žinome, kad augančiam organizmui judėti tiesiog būtina, o situacija ir statistika šiuo klausimu, deja atrodo liūdnai. Mažėjantį judrumą, o ypač – vaikų, drąsiai galime vadinti epidemija. Šiandieninių vaikų laisvalaikį tiesiog okupavusios išmaniosios technologijos ir kompiuteriniai žaidimai, vaikai juda labia mažai – visi tiesiog ,,sulindę į telefonus”. Tad šiuo projektu norim paskatinti vaikus iš naujo atrasti judėjimo džiaugsmą.

Programos tikslas išmokyti vaikus gyventi aktyvaus ir sveiko gyvenimo ritmu, supažindinti su sveikos gyvensenos pagrindiniais principais. Kūno kultūros priemonėmis didinti vaikų fizinį aktyvumą, skatinti mokinius naudingai bendruomenei veiklai, surasti būdų įdomiai ir turiningai praleisti laisvalaikį.

Niekas negali atstoti vasaros stovyklų įspūdžių. Svarbiausia – nauji draugai, smagūs renginiai ir šilta vasariška tarpusavio atmosfera. Mūsų jauni, energingi ir pilni išmonės vadovai vaikams tampa draugais, antrais tėveliais. Daugiausiai stovyklos draugystė tęsiasi ne vienerius metus. Stovykloje numatyta turininga edukacinė programa, išvykos, ekskursijos, susitikimai. Stovyklos metu vaikai bus apmokomi plaukti. Svarbu yra tai, kad noras ir poreikis aktyviai leisti laisvalaikį, atsirastų jauname amžiuje ir išliktų visą gyvenimą. Pasyvių laisvalaikio formų įsigalėjimas riboja vaikų fizinį aktyvumą.

Stovykla bus vykdoma Zarasų ,,Ąžuolo“ gimnazijoje trimis pamainomis. Pirma pamaina liepos 12 – 18 dienomis (7 dienos, 30 vaikų). Antra pamaina rugpjūčio 6 – 12 dienomis (7 dienos, 30 vaikų). Trečia pamaina rugpjūčio 20 – 26 dienomis (7 dienos, 35 vaikų). Iš viso programoje dalyvaus 95 vaikai, kurie 7 dienas praleis stovyklaudami.

Projektas finansuojamas Zarasų rajono savivaldybės ir Europos socialinio fondo lėšomis.

logopl

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite