,,VASAROS KREPŠINIO LYGA“

0
73
Azuolas

18 varžybų dienų ir 97 sužaistos rungtynės – visa tai ,,Vasaros krepšinio lyga“ (NVŠ programos ,,Mokomės žaisti krepšinį“ baigiamoji dalis). Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais metais dėl apdovanojimų keturiose amžiaus grupėse varžėsi 18 komandų.

Pačioje jauniausioje 5-6 klasių amžiaus grupėje tarpusavyje rungtyniavo dvi komandos. Tiek pirmo etapo varžybose, tiek finaliniame etape geriau žaidė komanda ,,Vytis“, kuri laimėjo visus tris susitikimus. Nugalėtojų gretose žaidė: Ernestas Guogis, Mindaugas Dainys ir Dovydas Kazakevičius. Metimų iš aikštės vidurio konkurse nugalėjo ,,Vytis“, o tritaškius ir baudas taikliau mėtė ,,Liepsna“.

7-8 klasių amžiaus grupėje tarp penkių dalyvavusių komandų pirmame etape be pralaimėjimų žaidė ,,Maugliai“, tačiau finale žaidę be savo pagrindinio žaidėjo Jokūbo Matijošiaus, po dviejų rungtynių bendru rezultatu 37 : 59 pralaimėjo komandai ,,Šanchajus“ (Eivinas Bieliauskas, Deividas Guogis, Danielius Bobkovas, Robertas Pilibaitis). Labai atkakli kova šioje grupėje vyko dėl trečiosios vietos. Pirmą susitikimą rezultatu 19 : 28 pralaimėjusi ,,Vyčiui“, antrose varžybose ,,Utiutiu“ komanda atsirevanšavo rezultatu 56 : 42 ir pasidabino bronzos medaliais. Metimų iš aikštės vidurio ir baudų metimų konkursus laimėjo ,,Utiutiu“, tritaškių metimų konkursą – šios grupės nugalėtojai ,,Šanchajaus“ krepšininkai.

Įdomiai klostėsi rungtynės jaunimo (9-12 klasių) amžiaus grupėje, kur dėl apdovanojimų kovojo penkios komandos. Pirmo etapo varžybose ,,Ąžuolo“ ir ,,Labas“ komandos surinko po 16 taškų, o ,,Trispalvė ir ,,Svejka“ – po 12 taškų. Viskas sprendėsi finaliniame varžybų etape. Pirmame pusfinalyje ,,Ąžuolas“ rezultatu 51 : 45 ir 38 : 35 įveikė ,,Svejka“ trijulę. Antrame pusfinalyje pirmas varžybas rezultatu 46 : 42 laimėjo komanda ,,Labas“, tačiau antrame pusfinalio susitikime puikiai žaidusi ,,Trispalvė“ nugalėjo rezultatu 60 : 39 ir pateko į finalą. Labai atkakliai vykusią mažojo finalo dvikovą tarp komandų ,,Svejka“ ir ,,Labas“ rezultatu 49 : 36 ; 48 : 53 laimėjo ,,Svejka“. Didžiajame finale ,,Ąžuolas“ be didesnio pasipriešinimo rezultatu 65 : 34 įveikė ,,Trispalvę“. Nugalėtojų gretose žaidė: Arūnas Kochanka, Aleksandras Prokfjevas, Tadas Andrijauskas, Karolis Dieninis, Lukas Venslavičius, Gytis Račkauskas. Baudų metimų konkurse nugalėjo ,,Labas“, o metimų iš aikštės vidurio ir tritaškių metimų konkursuose nugalėjo ,,Ąžuolas“.

Vyrų grupėje (rungtyniavo 6 komandos) atkakli kova vyko tik dėl trečios vietos tarp ,,Ąžuolo“ ir ,,Labas“ komandų. Pirmo etapo varžybose tarpusavio rungtynėse geriau žaidė ,,Ąžuolas“, tačiau mažajame finale po atkaklios dvikovos rezultatu 49 : 46 nugalėjo ,,Labas“ krepšininkai (Marius Matulis, Eimantas Vainiūnas, Orestas Puteika, Aivaras Šakalys, Deividas Savčiuk, Deividas Matkevičius). Kovoje dėl čempionų titulo staigmenų nebuvo. Puikų krepšinį pademonstravusi Visagino ,,Ilgių sodybos“ komanda žaidė be pralaimėjimų, finalinėje dvikovoje rezultatu 42 : 29 nugalėjo ,,(Zero)“ krepšininkus ir iškovojo čempionų taurę. Nugalėtojų gretose žaidė: Artūras Macickas, Justinas Černiauskas, Domantas Pupinis, Gytis Badaška, Paulius Daukantas. Antroje vietoje Zarasų ,,(Zero)“ krepšininkai: Žygimantas Sinkevičius, Mantas Meduneckis, Sigitas Liorentas, Vitalijus Goršanovas, Oleg Gladišev. Metimų iš aikštės vidurio ir baudų metimų konkursus laimėjo ,,Labas“ komandą, tritaškius kaip ir jaunimo grupėje, taikliausiai mėtė ,,Ąžuolas“ vienu taikliu metimu aplenkes ,,Ilgių sodybos“ ,,snaiperius“. Dėjimo į krepšį konkurso nugalėtojas – Mantas Meduneckis.

Ilgiu sodyba

Labas

Sanchajus

Zero

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite