KVIEČIAME PAŽINTI ZARASŲ KRAŠTO PAVELDĄ

0
24
muzi

Zarasų krašto muziejus įgyvendina projektą „Zarasų rajono tarpukario paveldo keliais“, kuriam dalinį finansavimą skyrė Kultūros paveldo departamentas prie Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos.

Zarasiškius ir miesto svečius kviečiame į nemokamas keliones, kurių metu aplankysime Zarasų rajono tarpukario paveldo objektus: Turmanto miestelyje ir Tilžės kaime Pirmojo pasaulinio karo Vokietijos kariuomenės įtvirtinimus, Turmanto sentikių cerkvę ir katalikų bažnyčią, Tilžės katalikų bažnyčią; pabuvosime prie didžiausio Lietuvoje Drūkšių ežero. Užsuksime į Dūkšto dvarą, Tiltiškių vandens malūną (anksčiau malūne veikė Energetikos muziejus, o šiuo metu didžiąją malūno ekspozicijos dalį užima senoviškų radijo aparatų kolekcija). Degučiuose apžiūrėsime naująją sentikių cerkvę.

Užsiregistruoti į ekskursijas galite Zarasų krašto muziejuje, el. p. muziejus@zarasai.lt, tel. Nr. +370 385 52456, +370 675 67213.

Ekskursijos vyks šeštadieniais, rugpjūčio 11 ir 25 dienomis, nuo 10 iki 16 val. Išvyksime nuo Zarasų rajono savivaldybės (Sėlių a. 22).

Kęstas Vasilevskis, muziejininkas, projekto vadovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite