BAIGĖSI “HYDRA TRAIL 2018”: ĮVEIKTA 700KM BEKELE DVIRAČIAIS

0
21
foto 1

Pirmą kartą Lietuvoje vykusiame Hydra Trail 2018 bekelės dviračių turizmo be pagalbos iš šalies nuotykyje laimėjo Europos MTB 24h dvejetų čempionas Elijus Čivilis, įveikęs trasą per beveik 56val. Iš 38 dalyvių visa kelionę sėkmingai baigė 20.

„Hydra Trail“ maršrutas išsiraizgęs nuo Lenkijos sienos iki Latvijos sienos, pasižymi tuo, kad visada yra šalia Nemuno, Neries ir Žeimenos upių, driekiasi per gražiausius ir didžiausius miestelius ir miestus, įskaitant ir Druskininkus, Alytų, Kauną, Vilnių, Birštoną. Šio nuotykio trasa – dešimties metų intensyvių ieškojimų ir kelionių rezultatas. Trasoje yra visko, miško kelių, techniškų vienvėžių takų, klampaus smėlio, žvyrkelių. Maršrutas pasižymi didele dinamika ir yra tikrai rimtas įššūkis kiekvieno dalyvio ištvermei, todėl kiekvienas gali iš naujo atrasti save ir Lietuvos gamtą. Dalyviai startavo iš vieno gražiausių pietų Lietuvos miestelių Veisiejų ir baigė ežerų krašte Zarasuose, kur juos pasitiko nuostabus finišas su vandens pramogomis ir atrakcijomis Zaraso ežero didžiojoje saloje.

„Hydra Trail 2018“ – tai visame pasaulyje populiaraus ultra distancijų formato, angl. „Unsupported bikepacking race”, sumąstyto ir pradėti rengti Amerikoje, pirmasis renginys Baltijos valstybėse. Tokio tipo nuotykio esmė yra važiuoti ultrą distanciją (kuri gali būti nuo 200km ir siekti oficialiai ilgiausią žinomą 4500km), sekant konkretų nustatytą maršrutą GPS prietaiso pagalba. Tai reiškia, kad dalyviai turi patys pasirūpinti savimi, nakvyne, maistu, vandeniu ir dviračiu. „Hydra Trail 2018“ metu dalyviams teko įveikti 700km atstumą ir palaipsniui sukilti į beveik 5.5km aukštį ir tai reikalavo didelio dalyvių pasiruošimo.

Lenktynėse dalyvavo įvairių ambicijų žmonės, ir tie, kurie praktiškai nemiegojo važiuodami sportiniu rėžimu į tikslą, ir tie, kurie tiesiog norėjo gerai praleisti laiką, pakeliauti, pamatyti tos šalies gamtą, įgauti patirties keliaujant. Renginyje dalyvavo ir kitų šalių sportininkai, dviračių entuziastai, turistai. Kiekvienas siekė savo užsibrėžtų tikslų, sekdami vienodomis taisyklėmis.

Renginyje dalyvavo nemažai žinomų Lietuvos dviratininkų, tame tarpe 24h MTB dvejetų pasaulio čempionas Elijus Čivilis, didžiausių Europoje šio formato lenktynių dalyviai ir finišuotojai Rimantas Grigėnas ir Marius Ratkevičius.

Kol kai kurie dalyviai planavo finišą pasiekti per savaitę, pirmasis trasą įveikė Elijus Čivilis. Jis finišavo per mažiau nei 56 valandas ir finišuodamas džiaugėsi, kad Lietuvoje pagaliau pradedamos organizuoti ir ilgo nuotolio bekelės lenktynės.

„Lietuvoje šiais laikais jau vyksta daug renginių dviratininkams. Vieni juos vadina maratonais (nors jie nėra tikri maratonai), kiti organizuoja trumpus renginukus, tačiau faktas, kad susiformavusiai dviračių kultūrai Lietuvoje jau seniai reikėjo kažko naujo, kažko labai stipraus ir turinčio „Epic“ faktorių. Nuo pat „Hydra Trail 2018“ renginio paskelbimo tikėjau, kad tai bus neeilinis pasivažinėjimas. Važiuojant „Hydra Trail“ tapo aišku, kad keliai, kad ir kokie geri jie bebūtų, kažkada baigsis – arba dilgėlių lauku, arba nepraeinamu šabakštynu, arba kažkokiu grioviu, kuomet net negali patikėti, jog tokiu statumu dabar reikės leistis. Kai visą tai įveiki, prasideda nauji vaizdai, nauji keliai. Manau, kad kiekvienas dalyvis po tokio važiavimo atras save iš naujo. Tai buvo „Epic“, – pasakojo E. Čivilis.

Pirmasias keturias šio nuotykio dienas Lietuvą merkė liūtys. Tai tam tikromis atkarpomis apsunkino ir taip nelengvas sąlygas.

„Šios lenktynės buvo labai „Hydra“. Nors „Hydra“ turėjo reikšti trasos konfigūraciją, bet realybėje „hydra“ buvo ir iš dangaus, ir iš žemės. Visur ir visą laiką vanduo, o kai tik apdžiūdavo drabužiai, tada vėl gražiai nuskalbdavo lietuviška liūtis. Po finišo iškart ėjau į dušą ir turbūt pirmą kartą man jis nepatiko. Gerai, kad vanduo šiltas, bet labai negerai, kad šlapias“, – šypsojosi E. Čivilis.

Iš startavusių 38 dviratininkų, dėl įvairių priežasčių finišo nepasiekė 18. Dalis nefinišavo dėl techninių problemų, kita dalis dėl sveikatos, pvz. sąnarių bėdų, trečia dėl trasos sudėtingumo, kuris po lietaus smarkiai padidėjo.

37024724 661577377528809 5354145061992923136 o

37122041 661577257528821 8147860789408038912 o

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite