GIRTO VAIRUOTOJO „NUOTYKIS“: DVI SAVAITĖS AREŠTO

0
18
alkotesteris 74339662

Degučių seniūnijos Matuikiškių kaimo gyventojas S. Ž. buvo neblaivus. Tačiau jam kilo tada ir kilo didelis noras pasivažinėti. Sėdo į automobilį Audi A4 ir išvažiavo. Tačiau nuvažiuota buvo netoli. Matuikiškių kaime, kelyje Dusetos-Degučiai-Dūkštas girto vairuotojo automobilis apvirto. Laimei, girtas vairuotojas ir kartu važiavusi moteris nenukentėjo.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. O paskui baudžiamąją bylą nagrinėjo ir Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmuose.

Teisme buvo pabrėžta, kad vairuotojas buvo neblaivus. Jo kraujyje nustatyta mažiausia koncentracija 2,49 promilės etilo alkoholio. Teisėjas pripažino S. Ž. kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį ir nuteisė. Vyrui paskirta galutinė bausmė – keturiolikos parų areštas. Uždrausta S. Ž. naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ar ją įgyti 2 metų terminui. Nuspręsta išieškoti iš kaltinamojo nusikalstamos veikos padarymo įrankio, automobilio „Audi A4“, piniginį ekvivalentą – 1500 Eur. Žodžiu, prisivažinėjo tiek, kad „įspūdžių“ užteks ilgam.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite