KONGRESAS „AŠ ESU JŪSŲ ARTIMAS“

0
16
1

Pasvalio dekanato Joniškėlio Švč. Trejybės parapijoje vyko Panevėžio vyskupijos Švč. Mergelės Marijos Gyvojo Rožinio draugijos XIV Kongresas „Aš esu jūsų artimas“, sukvietęs apie 1000 maldininkų – net 824 dalyviai buvo užregistruoti iš įvairių dekanatų, taip pat buvo parapijiečių ir svečių. Įdomu, kad vyriausia Kongreso dalyvė – 102 metų maldininkė, atvykusi iš Kupreliškio parapijos (Biržų raj.), o didžiausią kelią įveikė klaipėdiškiai.

50 piligrimų iš Zarasų dekanato įvairių parapijų vyko į šį kongresą. Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios diakonas Dainius KAUNIETIS važiavo ir meldėsi kartu.

Mus pasitiko išpuošta nedidelė, bet jauki Joniškėlio Švč. Trejybės bažnyčia – ankstyvojo klasicizmo architektūros paminklas, esantis netoli Mažupės upelio ir menantis net 17 amžių. Istorikai teigia, kad ji siejama su dvarininku Karpiu. Bažnyčioje 6 altoriai. Šventoriuje – palaidoti buvę bažnyčios dvasininkai.

Kongresas prasidėjo Švč. Sakramento adoracija. Vėliau – Ramūno Norkaus, Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektoriaus kunigo teologijos daktaro, Katechezė, vesta bažnyčioje, privertė visus susimąstyti – taip paprastai, aiškiai ir įtikinamai skambėjo 10 Dievo įsakymų paaiškinimai.

Šv. Rožinio malda bažnyčios šventoriuje buvo jautri ir iškilminga, sukvietusi į procesiją visas Panevėžio vyskupijos dekanatų grupes. Popiežius Jonas Paulius II Šv.Rožinio maldą vadina taikos malda, nes penkios stotelės – penki slėpiniai suteikia kiekvienam puikių galimybių giliems pamąstymams.

Šv. Mišias, skirtas jau XIV-ajam Švč. Mergelės Marijos Gyvojo Rožinio draugijos Kongresui, aukojo Panevėžio vyskupas OFM Linas Vodopjanovas bei kunigai iš įvairių dekanatų, atlydėję į Kongresą maldininkus grupes. Vyskupo pamokslas – paprastumo, išminties ir meilės derinys, liudijantis Švč. Mergelės Marijos Stebuklą.

Po Šv. Mišių šventoriuje buvo pasodinti du Atminimo medeliai – vienas, skirtas vykusiam Gyvojo Rožinio Kongreso atminimui, kitas – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui.

Tądien vienijo visus ne tik bendras tikėjimas, malda, bet ir agapė – simbolinis bendrumo jausmo ir meilės stalas.

Motina Teresė sakė: „Būkite Dievo meilės saule savo šeimose, savo artimiausioj aplinkoj ir savo mieste“, todėl tradicija bus tęsiama: kitais metais jau XV-asis Švč. Mergelės Marijos Gyvojo Rožinio draugijos Kongresas vyks Ramygaloje (Panevėžio raj.), Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, nes perduotas Panevėžio vyskupijos Gyvojo rožinio pereinamasis paveikslas. Pasidžiaugta, kad Švč. Mergelės Marijos Gyvojo Rožinio draugijos narių skaičius nemažėja.

Tai buvo kelionė, kurioje susilydė malda, meilė, ramybė, pamąstymas, bendrumas, viltis ir tikėjimas… Už dvasingą kelionę nuoširdžiausiai dėkojame:
Vydui JUŠKĖNUI, Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos Klebonui kunigui dekanui, už kelionės organizavimą;
Dainiui KAUNIEČIUI, diakonui – lydėjusiam kelionėje;
Halinai GUDŽIUKIENEI, Gyvojo Rožinio draugijos vadovei, už nuoširdžią veiklą;
Antonui PINEVSKIUI, UAB „Zarasų autobusai“vairuotojui –už saugią kelionę.

Giedrė MIČIŪNIENĖ

Nuotraukos autorės

2

3

4

5

6

7

8

9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite