LONDONE KURIANČIO POETO VIEŠNAGĖ AVILIUOSE

0
13
37915546 1819016101513944 5056351064983339008 n

Liepos 27 dieną į kūrybos vakarą aviliškius pakvietė poetas Svajūnas Dačkevičius. Avilių bibliotekoje susirinko gausus būrys poezijos gerbėjų, kurie šiltai bendravo, klausėsi poeto eilių, dainų, kurių tekstus dažnai pritaiko muzikos autoriai savo kūriniams. Poetas mielai pasidalijo vaikystės ir jaunystės prisiminimais.

Poetas S. Dačkevičius gimė 1968 m. Kaune. Vaikystę praleido ir mokyklą baigė Utenoje. Vasaras leisdavo mamos gimtinėje Petraučiznos kaime ant Duburio ežero kranto. Eiles kurti pradėjo mokykloje, dvylikos metų. Jau antrą dešimtmetį poetas gyvena Londone.

S. Dačkevičius yra išleidęs kelias poezijos knygas: „Krintančios žvaigždės“, „Rusenanti tyla“, „Akimirkų deimantai“, „Berniokas iš pa Utenas“. Paskutinė knyga „Klajojančios mintys“ išleista 2017 m.. Knygoje „Berniokas iš pa Utenas“ sudėta eilėraščiai, parašyti aukštaitiška tarme. S. Dačkevičiaus kūriniai yra išspausdinti penkiuose almanachuose, publikuojami žurnaluose, laikraščiuose ir socialiniuose tinkluose.

Poeto eilėraščiuose atsispindi žmonių tarpusavio santykiai, meilė, gyvenimo grožis, gėris, džiaugsmas, skubantis laikas, gimtinės ilgesys, gamta, liūdesys ir nusivylimai. Ne vien literatūrine, bet ir aukštaičių – uteniškių tarme parašytuose eilėraščiuose – nemažai pesimistinių, liūdnų motyvų, todėl skaitytojai ir kūrybos gerbėjai jį kartais vadina liūdnuoju poetu. Žmonės kartais S. Dačkevičių vadina liūdnuoju poetu.
„Aviliai,Untazave…savi.
Mesteliokai kaip tvirtoves stovi.
Viskų saugau plakunčiaj širdy.
Neišdylunčių aukštaitiškų švintovį.“
Akimirksniu prabėgo susitikimas, klausytojai ir bibliotekininkė linkėjo poetui niekada neužmiršti savo „šaknų“ – tėviškės, gimtosios kalbos ir sugrįžti į Tėvynę, kuri tokia pat graži ir kurioje visiems užtenka vietos.

Birutė RODIENĖ,
Avilių bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

38009453 1819016911513863 2554844047436939264 n

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite