AMATŲ CENTRE – POLIŲ ISTORIJOS

0
19
thumbnail 4

Amatų centre Antazavės dvare iki rugpjūčio 31 d. eksponuojama IX tarptautinio tradicinės keramikos seminaro „Polių istorijos“ dalyvių kūrybos darbai.  Prieš 2500 m. Molėtų rajone esančiose Luokesų ežero drėgnose pakrantėse buvo įsikūrusios dvi polinės gyvenvietės. Jose gyvenę Bronzos amžiaus žmonės laikė gyvulius, pakrantėse dirbo žemę ir augino įvairius augalus. Atliekant kasinėjimus, dumble buvo aptikta puikiai išsilaikiusių įvairų buities rakandų, brūkšniuotosios keramikos indų.

Įgyvendinant projektą pirmoji menininkų užduotis buvo nulipdyti Luokesų ežero dugne rastų indų rekonstrukcijas iš tokios pačios sudėties molio ir išdeginti jas lauže taip, kaip degė Bronzos amžiaus žmonės. Antroji užduotis – kūrybinė Luokesų polinės gyvenvietės ir jos laikotarpio interpretacija. Menininkai individualiai rinkosi molį ir degimo būdus. Kūrybines inspiracijas skatino povandeninės archeologijos tyrinėtojos Elenos Pranckėnaitės paskaita su tikromis 2500 m. senumo Luokesų ežere rastų puodų šukėmis. Remiantis brūkšniuotosios keramikos, atkeliavusios iš Luokesų polinės gyvenvietės į mūsų dienas, radiniais buvo sukurti parodoje eksponuojami darbai.

Projektas kūrybiniu tiltu sujungė tolimą Molėtų krašto kultūrinę praeitį su dabartimi.

Kviečiame apsilankyti.
Vilma Mickutė, Amatų centro Antazavės dvare vadovė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite