ZARASŲ KRAŠTO ŽYDŲ ŽUDYNIŲ 77-ŲJŲ METINIŲ MINĖJIMAS

0
19
krakyne

Rugpjūčio 26 dieną, 13.30 val., minėsime prieš 77-erius metus Krakynės miške (Degučių seniūnija) sušaudytų Zarasų krašto žydų atminimą.

Zarasų rajone, Krakynės miške, 1941 m., rugpjūčio 26-ąją, pagal SS pulkininko Karlo Jegerio raporto duomenis sušaudyti 2569 žmonės: 767 vyrai, 1113 moterų ir 687 vaikai (ant paminklo aukoms paminėti pažymėta, kad masinių žudymų metu nužudyta 8000 Zarasų rajono žydų).

Norinčiųjų vykti į Krakynės miške vyksiantį minėjimą autobusas lauks 12.50 val. prie Zarasų kultūros centro.

Rugpjūčio 26 d., 17.30 val., Krakynės miške nužudytas aukas Rehovote (Izraelis) prie atminimo paminklo paminės ir aukų artimieji.

Zarasų krašto muziejaus tel. Pasiteirauti (8 385) 52 596

Zarasų krašto informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite