MELAGIS MELAVO…

0
30
teismas

Sausio mėnesį mes jau rašėme apie tai, kad Zarasų policijos komisariate gautas pareiškimas. Vyras, gimęs 1988 metais, gyvenantis Zarasų miesto Šiaulių gatvėje, pranešė, kad pavogtas jo automobilis. Automobilis Audi 100 srovėjo Zarasų miesto Kauno skersgatvyje.

Žmogus įvertino žalą. Ji 650 eurų.
Informavome skaitytojus, kad dėl automobilio vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai tyrė visas šio nusikaltimo aplinkybes. Greitai buvo nustatyta, kad jokios vagystės ir nebuvo. O nusikalstama veika buvo ir pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas.
Pasirodo, pareiškėjas yra ne tik vairuotojo pažymėjimo netekęs, bet dar ir numatyta baudžiamojo poveikio priemonė – automobilio konfiskavimas.

Pareiškėjas A. Š. būdamas įspėtas dėl atsakomybės apie žinomai nebūtą nusikaltimą, melagingai pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą.

Kaltinamasis A. Š. ikiteisminio tyrimo metu parodė, kad jam priklausančio automobilio „Audi 100“ iš jo niekas nepavogė. Savo automobilį jis pats pardavė. Iš pradžių, 2017 m. liepos mėnesį, jis automobilį pardavė A. V. už 200 eurų. Po to, maždaug po dviejų-trijų mėnesių, jis automobilį iš jo nusipirko atgal už 230 eurų, nes žinojo, kad automobilis yra areštuotas ir jis jo negalėjo niekam parduoti, todėl išsigando gręsiančios atsakomybės. Po kurio laiko, tai jau buvo 2017 metų vėlų rudenį, jis automobilį vėl pardavė. Pardavė todėl, kad labai reikėjo pinigų. Kokiam žmogui pardavė, neprisimena ir jo nepažįsta, nes, parduodant automobilį, tarpininkavo A. B., kuris tą pirkėją ir pažįsta. Pardavė už 100 eurų. Ar sudarinėjo pirkimo-pardavimo sutartį, neprisimena, bet atrodo, kad jokios sutarties nesudarinėjo. Jis galvojo, kad parduotas automobilis bus išardytas pirkėjo, todėl nusprendė pranešti policijai, kad jį pavogė. Jam iš kažkokios Utenos įstaigos kažkas skambino ir sakė, kad atvažiuos pasiimti automobilio, nes jis yra konfiskuotas, todėl galvojo, jog jeigu automobilis yra išardytas, tai jis praneš, kad jis yra pavogtas, jo niekas neras ir už tai jo nenubaus ir viskas tuo ir baigsis, todėl melagingai pranešė ir davė melagingus parodymus. Tikėjosi nuo bausmės išsisukti, o prisivyrė ant savo galvos dar daugiau košės…

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas pripažino A.Š. kaltu dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir paskyrė galutinę bausmę – viešuosius darbus šešiems mėnesiams, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui. Jam paskirta ir 3 766 eurų bauda.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite