,,SVEIKA GYVENSENA – GYVENIMO BŪDAS“

0
48
mid news zrs 772 5

Skatinant vaikų turiningą ugdomąją veiklą vasaros atostogų metu rankinio klubas ,,Zaraso šėlsmas“ įgyvendino 5 dienų trukmės edukacinę stovyklą Klaipėdoje, kurioje dalyvavo 13 jaunuolių.

Projekto tikslas – skatinti paauglių sveiką gyvenseną formuojant teigiamą požiūrį į sveiką gyvenimo būdą. Siekiant užsibrėžto tikslo stovyklautojams suteikta žinių apie sveiką gyvenseną ir jos naudą bei poveikį sveikatai, akcentuotas aktyvus poilsis, sudarant palankią aplinką laisvalaikio užimtumui, sportui bei sveikatos stiprinimui atsižvelgiant į kiekvieno poreikius ir galimybes. Stovyklos dalyviai ne tik mėgavosi pajūrio teikiamais malonumais, bet ir aktyviai sportavo. Zarasų jaunieji rankininkai dalyvavo paplūdimio rankinio ir gatvės rankinio varžybose ,,Dragūno taurė 2018“ kuriose iškovojo bronzos medalius. Namo stovyklautojai grižo pilni įspūdžių ir geros nuotaikos.

Sveikos gyvensenos ugdymas ir fizinio aktyvumo skatinimas, panaudojant neformaliojo švietimo metodus stovyklos poilsiautojams buvo reikšmingas, nes: būdami fiziškai aktyvūs ir sveiki, galės labiau atskleisti savo gebėjimus, išreikšti savo kūrybinį potencialą; turėdami žinių apie sveiką gyvenseną, aktyviai dalyvaus sveikos gyvensenos ugdymo ir fizinio aktyvumo veiklose, kas stiprins tarpusavio bendravimo, bendradarbiavimo įgūdžius; įgydami žinių apie sveiką gyvenseną ir atpažindami savo poreikius, gebės suprasti save bei taps aktyviais visuomenės nariais, pozityviai mąstys, kontroliuos emocijas, priims palankius sprendimus savo ir kitų gerovei; sieks tapti atsakingais už savo gyvenimo būdą ir rinksis aktyvius laisvalaikio praleidimo būdus; bus pavyzdžiu aplinkiniams ir skatins juos rūpintis sveikata, didinti fizinį aktyvumą, supras ir atjaus tuos, kuriems reikalinga pagalba.

Rankinio klubas ,,Zaraso šėlsmas“ dėkoja projekto partneriams – Zarasų sporto centrui už suteiktas transporto paslaugas.

Projektą finansavo Zarasų rajono savivaldybė.

Zarasų sporto centras

mid news zrs 33 4

mid news zrs 75 2

mid news zrs 134 1

mid news zrs 466 3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite