PASTEBĖJIMAI APIE GYVENIMĄ IR JO „GERINTOJUS“

0
66
klaustukas

Gyvenimas gerėja, gal vasara nuteikia tokiomis mintims. Visi tik šaukia, apie nuolat gerėjantį ir sotesnį gyvenimą. Nežinau, kam gerėja, bet to gyventojų „gerintojų“ gretos nuolat auga. Savivaldybė pluša, stengiasi rajono gyventojų labui, administravimo ir viešųjų ryšių paslaugų teikimo srityje.

Vien personalo srityje rengiant konkursus kandidatams į valstybės tarnybą savivaldybės administracijos vadovai išsikvėpė . Savivaldybės administracija neįstengia dviejuose trijų aukštų pastate sutilpti, net pirminės sveikatos priežiūros centro pastato prireikė. Keista mūsų valstybėje politika. Gydymo pašalpas, sveikatos gerinimo ir profilaktikos paslaugas tautiečiams mažiname, o štai valdymo paslaugos auga kaip ant geros kokybės mielių. Buvo laikai, jaunimas jau nebepamena, visa rajono valdžia dvejuose aukštuose tipo. Nebuvo trečiasis aukštas reikalingas. Ten buvo įsikūrusi Žemės ūkio valdyba, nes funkcionavo ir žemės ūkis.

Gal problema yra ne tik dėl konkursų, konkursantų ir valstybės tarnautojų. Svarbesnė problema ta, kad rajono gyventojai pasiklysta po tokio aukštų ir net pastatų gausybės. Žmonės siuntinėjami iš vieno kabineto į kitą.

Vienintelė seniūnija, kur seniūnas sukasi kaip įmanydamas, padeda interesantams. Tačiau savivaldybė su seniūnais nelabai bendradarbiauja. Zarasų mieste, Europos sąjungos fondų lėšomis buvo tvarkomi šaligatviai. Elektros stulpus pastatė vidury šaligatvių – bandymas išbandyti gyventojų kaktų stiprumą. Paradoksas vienas, jeigu degtų šviesos visą naktį, galima būtų apeiti ir nesitrenkti į stulpą. O dabar elektros stulpai stovi, o gatvėje tamsu nors į akį durk. Dėl tokių protinguolių sprendimo, iškyla dar viena problema. Tokių šaligatvių neįmanoma valyti mechanizuotai.

Pernai buvo kasinėjama Vytauto gatvė. Savivaldybės „specialistai“ nukreipė sunkiasvores automašinas į siauriausią S. Nėries gatvę, kuria vaikšto šimtai moksleivių, šios automašinos išlaužė naujai paklotus šaligatvius. Į išsakytą kritiką savivaldybė nesureagavo, o reikėjo priversti, kad broką taisytų „gudrutis“. Tai jis kartu su kitais, vadinančiais save didžiausiais patriotais ir Zarasų gelbėtojais, sugriovė vienintelę statybos įmonę. Ar nereikėtų kai kam už tą sugriovimą dar sykį atsiklaupti ir prašyti zarasiškių atleidimo už šią sugriautą statybos įmonę. Kaip ji būtų šiandien reikalinga, kai vyksta gyvenamųjų daugiabučių namų renovacijos darbai. Keli pastebėjimai ir apie daugiabučių namų renovaciją. Renovacijos procesas vyksta neatsakingai. Vienas labai paprastas pavyzdys. Akmens vata mirksta, siena šlapia, bet tinkuojama. Po to ta siena pelys. Tačiau to niekas nekontroliuoja ir niekam tai neįdomu, kaip po to gyvens gyventojai. Zarasuose, S. Nėries g. 49 namo gyventojai jau kuris laikas be elektros, tai dėl statybininkų aplaidumo. Kas užtikrins darbų kokybę? Mes pragyvenome daug etapų. Sakome kad juose buvo klaidos, tačiau už tas klaidas į teisiamųjų suolą taip niekas nesėdo. Suprantama, jeigu yra klaidos yra ir kaltininkai. Įdomu, ar taip ilgais tęsis? Negi taip klaidų autoriai taip ir nesulauks teisinės atsakomybės?

Pasiekėme tokį lygį, kad gėda kam nors ir pasakoti. Į Zarasus, nuo seno garsėjusiais puikiais statybininkais, važiuoja dirbti statybininkai iš kitur, net iš Ukrainos. Reikia pripažinti ne pačios aukščiausios kvalifikacijos. Kaip gali buvę šios įmonės vadovai, specialistai žiūrėti žmonėms į akis ir postringauti apie savo pasiekimus, kalbėti apie garbę ir sąžinę. „Darbai“ nustelbia pačius gražiausius žodžius. O paskutinis ir galutinis šios įmonės griovėjas už šiuos nuopelnus, o ne sugebėjimus ir žinias ir konkursą laimėjo. Viskas būtų išspręsta labai paprastai. reikėjo apvažiavimą į Daugpilį padaryti per taip vadinamą fabriko, Panevėžio kryptimi Ditkūnų kaimą, aplink miestą… tačiau ką padarysi, yra žmonių kategorija, kurį galva nešioja tik tam, kad į pilvą neprilytų.

Šiandien tvarkoma Donelaičio gatvė, gal ir čia stulpai mašinų stovėjimo aikštelėse, šaligatviuose stovės? Nejaugi Zarasuose vairuotojus, svečius toliau norima mokyti figūrinio važinėjimo?

O kaip vyksta darbai Donelaičio gatvėje. Gal darbininkai dirba lyg baudžiavos laikais, ar jiems taikomas valandinis apmokėjimas. Tempiama guma, darbai vos vos juda. Į tai turėtų atsakyti darbų vykdytojai. Toks lyg karo iškastas miestas zarasiškiams labai nusibodo. Zarasų miesto Vytauto gatvę lopė kasinėjanti įmonė „lopė“ asfaltą, mašinos po tokių darbų šokinėja kaip patrakusios. Turime puikius kelininkus, savo srities specialistus, jie puikiai atliktų šiuos darbus. Žiūri į šį kelią ir peršasi logiška išvada, kad pinigų plovimo mechanizmas tokių specialistų nevertina ir jiems tokių darbų nesuteikia.

Savivaldybėje organizuojamos ataskaitos, ruošiamasi rinkimams. Pabandykite pakalbėti apie tokius „pasiekimus“ šiose srityse. Paaiškinkime žmones tokius paprastus, bet žmonėms nesuprantamus dalykus.

Kai valdžioje nėra tvarkos, toks pat abuojumas ima ir įsibujoja ir į kitas savivaldybės įstaigas. Štai ateini į mūsų pirminės sveikatos priežiūros centrą po traumos perrišimui. Gydytojas-ekstrasensas sėdi, net tvarsčio nenuima, o mato. Drąsiai ligos istorijoje parašo: žaizda gija normaliai. Ir čiuožk iš kabineto.

Gražu ir gera, kai gyvenimas gerėja ir jo „gerintojų“ vis daugiau ir daugiau atsiranda.

Kostas Zaleckas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite