WORLD CLEANUP DAY – DIDŽIAUSIA PILIETINĖ INICIATYVA PASAULYJE JAU RUGSĖJO 15D. GRAŽUTĖS REGIONINIAME PARKE. TAPK JOS DALIMI!

0
17
baneris

World Cleanup Day – didžiausia tvarkymosi akcija pasaulyje, kurios metu šimtai milijonų savanorių visame pasaulyje susivienys ir bus surinkta milijonai tonų šiukšlių. Lietuvoje pagrindinis akcijos objektas – 35 nacionaliniai ir regioniniai parkai. Tvarkyti nacionalinius ir regioninius parkus jau panoro daugiau nei 100 įmonių iš visos Lietuvos: didieji prekybos centrai, telekomunikacijos milžinės, bankinis sektorius, pramonės, paslaugų ir kt. įmonės.

Gražutės regioninis parkas taip pat kviečia prisijungti prie akcijos ir registruotis www.mesdarom.lt puslapyje įmones, kaimynus, draugus ar pavienius asmenis.

Pasirinkite Gražutės regioninį parką, kaip tvarkytiną objektą ir susitinkame rugsėjo 15 d. (šeštadienį) 09:30 val. Gražutės regioninio parko Lankytojų centre. Čia akcijos dalyviai trumpai susipažins su parku, jo gamtos ir kultūros vertybėmis. Taip pat plačiau bus aptartos tvarkomos vietos, jų specifika, numatyti darbai, pasiskirstoma į tvarkymo grupes. Tvarkymo taškai bus trys:

1. Salako pilkapynas. Pilkapyno teritorija yra apaugusi mišku. Reikės apgenėti medžius, surinkti šakas, iškirsti menkaverčius krūmus. Reikiamos priemonės pjūklai, kirviai, sekatoriai, trimeriai, kardai.
2. Salako pliažas. Didėjantis turistų srautas prašosi naujos infrastruktūros. Įrengsime 4-5 naujas laužavietes, suoliukus. Labai sutręšę suoliukus demontuosime. Taip pat šienausime ežero pakrantę, nendres. Reikiamos priemonės ir medžiagos: cementas, dažai, pjūklai, kirvukai, sekatoriai, rąsteliai, trimeriai, kardai.
3. Dviračių trasos atkarpa nuo Salako iki Čepeliškių. Deja, bet dar daug žmonių šiukšles yra įpratę palikti miške. Ieškosime didžiausio šiukšlių, o gal ir tikro lobio. Direkcija neturintiems dviračio jį paskolins. Reikalingos priemonės: pirštinės ir šiukšlių maišai.

10:20 – 12:20 val. vyks kelionė į tvarkomas teritorijas ir jų tvarkymas.
12:20 – 13:00 val. edukacinė veikla;
13:00 – 14: 00 val. bendras aplinkai draugiškas piknikas;
14: 00 val. papildomos pažintinės veiklos visiems norintiems.

Registruotis galima ir tiesiogiai kreipiantis į Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos kultūrologę: Kristiną Ivanovaitę; 8 678 65085 el. p.: kristina.ivanovaite@sartaigrazute.am.lt

Maži ir dideli – visi kartu galime sutvarkyti Gražutės regioninį parką – neįkainuojamu Šventosios upės aukštupio unikalumu pasižyminčią Lietuvos dalį.

10549268 10153025189283642 7520435786082492518 o 712x491

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite