ŠURMULIUOJA ŠIANDIEN ZARASUOSE TURGUS

0
132
turgus

Penktadienį šurmuliuoja turgus Zarasuose. Atrodo, kad iš ryto šiandien prekybos centrai bus tikrai tuštesni. Vis daugiau žmonių, tarp jų sutikau ir jaunų, atvyksta į turgų Žemaitės gatvėje. Daug kas sukinėjasi ir prie ūkininkų atvežtų gėrybių. Suprantama turguje žmonės šviežesnių, sveikesnių daržovių, o taip pat uogų. Prekeiviai tiksi maisto, neapdoroto cheminėmis medžiagomis.

Šiandien apsilankėme prie ūkininkų gėrybių ir pasižvalgėme, kokias paskutinę vasaros dieną siūlo asortimentą zarasiškiams. Ne tik jiems. Gatvėje, netoliese turgaus stovėjo automobiliai su latviškais numeriais.

Populiariausios bulvės. Jų buvo daug. Prekeiviai už kilogramą bulvių prašė 50-60 centų. Mažesnes pardavinėjo už 30 centų. Gausiai buvo siūlomi ir agurkai. Kilogramo kaina 60-80 centų. Raudonskruosčius pomidorus prekeiviai siūlė už 80 centų. Kiti buvo už vieną eurą. Svogūnų kaina 60 centų. Kitur galima buvo šio kasdieninio produkto nusipirkti ir už 50 centų.

Svogūnų laiškų 100 gramų pardavinėjama už 60 centų. Tokia pat ir krapų kaina.

Už naminių sūrių kilogramą prekeivė prašė 4,5 euro. Tad už 2-3 eurus galėjai į namus atsinešti nemažą varškinį sūrį. Tokio iš parduotuvės tikrai neatsineši.

Už šių metų medunešio medaus kilogramą prašė 7 eurus. Kitur močiutė siūlė už kilogramą šio skanėsto tik 6 eurų. Sakė, jeigu pirksite, tai dar ir nuleis.

Turgus yra turgus. Jame ne tik apsiperki, bet ir pasideri.

Ignas Palūšis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite