TRIGUBAS DŽIAUGSMAS APLANKĘS BIBLIOTEKĄ

0
29
20180919 110616

Jau ketvirtą kartą Zarasų rajono bibliotekas pasiekia labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“. Rugsėjo 19 dienos rytą, įteikti knygas kultūros ir švietimo įstaigoms atvyko fondo direktorė Vaida Mandrijauskaitė.

Labdaros ir paramos fondo direktorė priminė, kad fondas yra įkurtas agronomo, verslininko, ūkininko, politiko Ramūno Karbauskio ir muzikanto, prodiuserio, aktoriaus Andriaus Mamontovo iniciatyva, jau skaičiuojantis savo penktus metus. Pagrindinė šio fondo misija yra aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams. Kasmet skelbiamas lietuvių literatūros konkursas, kuriame gali dalyvauti tiek žinomi, tiek nežinomi autoriai, iliustratoriai. Pasibaigus konkursui, vyksta rankraščių vertinimas, atrinkti tekstai spausdinami 13 tūkstančių egzempliorių tiražu ir dovanojami skaitytojams.

Šiais metais įteiktos 8-ių pavadinimų lietuvių autorių knygos vaikams:
• Elenos Launikonytės pasaka „Pelėnas, Varlėnas ir Bobo“. Tai jauki pasaka apie miškus ir upelius, apie žvėrelius ir vabzdžius, apie draugystę ir nuotykius. Knygos keturi skyriai – tai keturi metų laikai, ir kiekvienas jų miško gyventojams – rimtas išbandymas.
• Marijos Monikos pasakos apie Patisoną Dublį ir cukiniją Sprakseliną, kurie iškeliauja į Paryžių;
• Živilės Miežytės apsakymas „Vilniaus Vilnius“ apie trečioką Gediminą, kuris svajojo turėti šunį ir jam atsiradus jie kartu patenka į 1930 m. Vilniaus gatves;
• Rūtos Montvilaitės pasaka apie dviejų paukščių draugystę ir jų septynis paukščių įstatymus;
• Aido Jurašiaus knyga apie Pypą ir jo linksmus nutikimus;
• Aušros Raugaitės trumpų ir nuotaikingų eilėraščių knygelė „Tik ateinantys žodžiai“.
• Kazio Sajos apysaka-pasaka „Peštukai ir nykštukai“. Anot Kęstučio Urbos, tai viena iš nuostabiausių knygų vaikams.
• Jau šeštą kartą išleista naujai iliustruota Stepo Zobarsko pasaka „Brolių ieškotoja“. Tai kūrinys, pagrįstas lietuvių liaudies pasaka apie devyniabrolę. Jis perteikia mūsų krašto spalvas, gamtos ir kalbos grožį, tradicines vertybes – šeimos svarbą, sesers pasiaukojimą, ištikimybę, narsą.

Šios knygelės tai puiki terapija suaugusiajam ir smagūs nuotykiai vaikams. V. Mandrijauskaitė dėkojo bibliotekų darbuotojams, kad nukreipiame ir parodome tiesų kelią kaip skaityti, pamilti knygas.

Kitas džiaugsmas aplankęs biblioteką renginio metu, Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos nuotaikingas, šviesus, kupinas svajonių ir meilės pasirodymas. Mažieji bibliotekos šviesuliai, pasipuošę šiuolaikiškais stilizuotais tautiniais kostiumais, kurie yra labdaros paramos fondas „Švieskime vaikus“ dovana Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga šalies vaikų darželiams, atliko tris smagias daineles. Vaikai buvo apdovanoti paramos fondo knygelėmis.

Susitikime dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Gintaris Petrėnas su žmona Lina Petrėniene. Tarybos narys iškilmingai perdavė dovanojimo aktą bibliotekos direktorei Danutei Karlienei, kuriame nurodoma, kad Zarasų viešajai bibliotekai ir jos skaitytojams dovanojamas 42 tomų knygų serija „Lietuvių literatūros lobynas, XX amžius”. Ši knygų serija – Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos, autoritetingos Visuomeninės redaktorių tarybos ir Mecenatų Česlovo ir Ramūno Karbauskių – bendro draugiško darbo rezultatas.

Nuoširdžiai dėkojame už visas staigmenas ir dovanas. Skaitytojus mielai kviečiame susipažinti su nauja literatūra.

INESA DUMBRAVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

20180919 112436

20180919 132038

42174079 2181296315527251 7889145458579210240 n

IMG 20180919 163239 resized 20180919 043653401

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite