KONKURSO „SKAITYMO IŠŠŪKIS” REZULTATAI

0
11
rodyklė

Baigėsi didelio susidomėjimo Lietuvoje sulaukęs „Skaitymo iššūkio“ konkursas. Tokios formos skaitymo skatinimo programa vyksta jau trečius metus. Konkursą organizuoja Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių viešosios bibliotekos bei Lietuvos aklųjų biblioteka.

„Skaitymo iššūkis“ tai turiningas ir smagus užsiėmimas, kurio šių metų tikslas – per vasarą perskaityti 5 skirtingas knygas. Projektu siekiama skatinti visuomenę, jautrias socialines grupes domėtis literatūra, skaitymu. Šiose varžytuvėse galėjo dalyvauti tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Šią vasarą į varžytuves užsiregistravo net 8 999 dalyviai – dvigubai daugiau nei praėjusiais metais! Buvo perskaityta 26 530 knygų, o visas užduotis įveikė net 3 553 skaitytojai iš visos Lietuvos. Sėkmingai įveikę iššūkio užduotis skaitytojai dalyvavo loterijoje dėl pagrindinių prizų – 10 išorinių baterijų ir 10 „Norų namų“ įsteigtų dovanų. Kitiems „Skaitymo iššūkį“ įveikusiems dalyviams bibliotekos paruošė paskatinamuosius prizus – gertuves!

Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje bei jos filialuose skaitytojai buvo taip pat raginami priimti „Skaitymo iššūkį“. Jį priėmė 34 skaitytojai, tačiau užduotis įveikė 28, kurie „Skaitymo iššūkio“ metu perskaitė 84 knygas. Labai džiaugiamės dalyviais, kurie pasiekė užsibrėžtą tikslą.

Sveikiname burtu keliu išrinktus laureatus ir kviečiame atsiimti prizų: Aldoną Vitkevičienę, Audronę Ragoziną, Nijolę Vasalauskienę, Samantą Pantelaitytę, Stasę Kazancevą, Živilę Lekaveckaitę, Augustiną Pupelį.

Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyvavusiems varžytuvėse. Iki kitos vasaros, kitų iššūkių.

Parengė Saulutė PELEKIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite