ŠOKTI GALI VISI

0
30
DSC 0008

Norint šokti, nesvarbu nei amžius, nei ūgis, nei svoris. Svarbu – noras! O linijinių šokių kolektyvo ir bendruomenės „Line step“ narės, vadovaujamos iniciatyvios šokių entuziastės Jurgitos Mikutavičienės, turi didžiulį norą ne tik pačios šokti, bet ir kitus mokyti šių šokių paslapčių.

Bendruomenė ,,Line step“ įsikūrė 2013 m. gegužę siekdama puoselėti, plėtoti šokio, dainavimo kultūrą, kurti ir plėtoti kultūrinio turizmo sritį, organizuoti renginius, formuoti ir tenkinti visuomenės poreikį šokiui, menams, pristatyti savo kūrybą bei spręsti kitus aktualius bendruomenei klausimus. Nuo įsikūrimo pradžios bendruomenės nariai dalyvavo įvairiose festivaliuose: „Visagino country“, ,,Jūras līnija – 2013“ (Latvija) „ Maritime Senglea“ (Malta), šokių pasirodymuose ir varžybose Ziemelblazma rūmuose Rygoje (Latvija) , renginiuose tiek Zarasų rajone – kurortinio sezono atidarymo, rudens mugės šventėse, tiek ir užsienyje pristatydami savo kūrybą ir reprezentuodami Zarasų kraštą. Viena iš pagrindinių bendruomenės veiklų yra puoselėti šokio meną ir kūrybą. Siekdama kelti bendruomenės narių kūrybiškumo lygį, bendruomenė organizavo ir kelis metus Zarasuose vedė šokių užsiėmimus, skirtus tiek sveikiems rajono gyventojams tiek ir asmenims, turintiems negalią.

Bendruomenės nariai matydami poreikį plėtoti savo veiklą bei įtraukti jose dalyvauti ne tik asmenis su negalia, bet ir Zarasų krašto senjorus, vaikus įgyvendina projektą dalinai finansuojamą Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis pagal NVO ir religinių bendruomenių dalinio finansavimo programą. Projekto metu bendruomenė kartu su pagyvenusiais, negalią turinčiais žmonėmis planuoja vykdyti šokių kūrybines dirbtuves ir organizuoti kūrybinius šokių užsiėmimus vaikams – Zarasų ,,Santarvės“ mokyklos moksleiviams.

Daiva Juškienė,
Bendruomenės, linijinių šokių studijos
„Line step“ narė

Nuotraukos iš bendruomenės archyvo
Nuotraukose – bendruomenės švenčių akimirkos

DSC 0012

DSC 0015

DSC 0021

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite