MINISTERIJOS „DOVANA“ MOKYTOJŲ DIENOS PROGA

0
45
Andrius Navickas

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) paskelbė, jog keturiems paskutiniams šių metų mėnesiams skiria papildomai 10 mln. eurų savivaldybėms, kuriuos jos turės perskirstyti, atsižvelgdamos į atsiradusius mokyklų finansavimo netolygumus įvedant etatinį mokytojų darbo apmokėjimo modelį.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS), nuosekliai kritikavusi ŠMM parengtą ir buldozeriu prastumtą etatinio darbo apmokėjimo sistemą, konstatuoja, jog toks ministerijos žingsnis yra nesąžiningas mokytojų atžvilgiu, kurie jau pasirašė atnaujintas darbo sutartis.

„Užuot tinkamai pasiruošusi darbo užmokesčio pertvarkai ir skyrusi pakankamai lėšų didžiules įtampas mokyklose keliantiems procesams, ministerija dabar „lopo“ atsiradusias skyles. Taip išeina, kad paskubėję ir su primestomis naujomis darbo sąlygomis sutikę mokytojai dabar liks „ant ledo“, kol kiti, neaišku kokiu principu, dalinsis papildomus milijonus, – komentuoja LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas. – Ši apgavystė tai išties „puiki“ dovana Mokytojų dienos proga“.

Anot jo, etatinio įvedimui skyrus papildomų lėšų turėtų būti peržiūrimos visos mokyklose patvirtintos darbo užmokesčio tvarkos bei perrašomos mokytojų darbo sutartys.
LŠDPS jau kreipėsi į šalies vadovus prašydama, kad visos centrinės valstybinės valdžios grandys savo sutelktais veiksmais nedelsiant stabdytų ydingai pradėtą mokytojų darbo apmokėjimo reformą.

Andrius Navickas
Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos pirmininkas
tel. 8 601 57747

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite