EVAKAVIMO PRATYBOS PAULIAUS ŠIRVIO PROGIMNAZIJOJE

0
18
DSC 0002

Spalio 4 d. Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje įvyko civilinės saugos pratybos. Šių funkcinių pratybų tema – moksleivių, mokytojų ir darbuotojų veiksmai kilus gaisrui progimnazijoje. Pratybų tikslas – praktiškai atlikti mokinių ir personalo evakavimą, tobulinti evakavimo organizavimą bei veiksmų koordinavimą, mokyti mokyklos bendruomenę, kaip elgtis mokykloje kilus gaisrui ar kitoms ekstremalioms situacijoms.

Pratyboms buvo tinkamai pasiruošta. Pasirengimas joms aptartas rajono Savivaldybės administracijoje, Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnyboje, detaliai išanalizuota pratybų organizavimo klausimai mokykloje.

Pratybų metu gaisro židinį imitavo pirmo aukšto koridoriuje, šalia moksleivių rūbinių paleisti dūmai. Suskambėjęs įspėjamasis pavojaus signalas pranešė visiems apie gaisro pavojų, buvo pradėta evakuacija. Visi mokyklos mokiniai, mokytojai, kiti darbuotojai organizuotai išėjo iš pastato per pagrindinį išėjimą ir susirinko nurodytoje vietoje – mokyklos kiemo teritorijoje. Evakimas vyko sparčiai ir organizuotai. Šios pratybos pademonstravo, kad mokyklos bendruomenė yra organizuota, kilus pavojui sugeba tiksliai vykdyti nurodymus, veikia vieningai ir darniai. . Evakavęsi moksleiviai ir darbuotojai buvo suregistruoti ir paskelbus pratybų pabaigą grįžo prie savo užsiėmimų.

Po pratybų įvyko pratybų bei atliktų veiksmų aptarimas, kaip progimnazijos moksleiviai, mokytojai ir aptarnaujantis personalas pasiruošę pavojams. Pratybų tikslas buvo pasiektas. Mokymai suteikė naujų civilinės saugos žinių, praktinių įgūdžių kaip būtina veikti ekstremaliųjų įvykių ir ekstremaliųjų situacijų atvejais.

Pratybose dalyvavo 216 moksleivių, 13 mokytojų ir 17 personalo darbuotojų. Progimnazijos mokymuose taip pat dalyvavo ir Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus, Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, rajono Savivaldybės administracijos atstovai.

Justinas Vaitkus,
Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams

Nuotraukose: Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos civilinės saugos pratybų momentai.
Mindaugo Vitkūno nuotraukos

DSC 0011

DSC 0016

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite