ZARASŲ – VISAGINO REGIONO KAIMIŠKŲJŲ VIETOVIŲ PLĖTRAI 2023-2027 M. – BEVEIK 2 MLN. EUR

0
78
vvg2023

Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupė (toliau – VVG) pradeda rengti 2023-2027 m. vietos plėtros strategiją ir kviečia Zarasų rajono ir Visagino savivaldybių gyventojus, verslo subjektus, NVO ir vietos valdžios atstovus dalyvauti apklausoje, kuri reikalinga teritorijos socialinei, ekonominei bei aplinkos situacijos ir gyventojų poreikių analizei atlikti. Surinkti duomenys bus naudojami identifikuoti Zarasų rajono ir Visagino savivaldybės kaimo vietovių vystymo kryptis, nustatant strategijos prioritetus, ES paramos finansavimo priemones ir veiklos sritis.

Prašome Jūsų iki vasario 22 d. atsakyti į anketoje pateiktus klausimus (anketa).

 

Pagal LR Žemės ūkio ministro 2022 m. rugpjūčio 10 d. įsakymu Nr. 3D-491 „Dėl paramos 2023-2027 metų kaimo vietovių vietos plėtros strategijoms įgyvendinti bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu skyrimo ir skaičiavimo metodikos“ patvirtiną metodiką, paramos dydis Zarasų-Visagino regiono vietos plėtros strategijai įgyvendinti gali siekti iki 1 910 155 Eur.

 

Zarasų-Visagino regiono vietos plėtros strategija bus įgyvendinama pagal ES Kaimo plėtros programos LEADER priemonę, kuri leidžia pasiekti ES kaimo plėtros politikos tikslus taikant įgyvendinimą „iš apačios“, o ne tradicinį metodą „iš viršaus“, kuomet vietos plėtros strategijos kryptis formuoja pati kaimiškųjų vietovių bendruomenė.

Zarasų-Visagino regiono VVG informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite