ĮMONĖS PARDAVIMAS: SU KOKIAIS IŠŠŪKIAIS SUSIDURIAMA?

0
60
block 1

Nusprendę parduoti verslo subjektą turėtumėte žinoti, kad iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti nesudėtingas procesas, bet eigoje gali kilti nemažai įvairių niuansų, kurie pardavimo sandorio sudarymą daugiau ar mažiau apsunkina. Su kokiais iššūkiais dažnai susiduriama parduodant įmonę ir ar galima procesą padaryti kur kas paprastesnį bei sklandesnį?

Iššūkiai, su kuriais susiduriama parduodant įmonę

Netinkamai sutvarkyta apskaita – galite susidurti su tokiu niuansu. Kartais samdytas pagal darbo sutartį buhalteris ne visai gerai atlieka savo pareigas, o pasitaiko, kad apskaitos paslaugas už įtartinai žemą kainą teikiantys neprofesionalūs paslaugų teikėjai taip pat netinkamai tvarko buhalteriją. Tokiu atveju prireikus juridinį subjektą parduoti išlenda visos „ylos iš maišo“, sukeldamos daug keblumų.

Netinkamai paruošti dokumentai irgi gali tapti nemenku iššūkiu įmonės pardavimo kontekste. Dėl to gali tekti mažinti ir kainą.

Dar vienas iš iššūkių – užsitęsęs pardavimo procesas. Tai gana dažnas variantas, kurio atsiradimą gali paskatinti labai daug veiksnių, pavyzdžiui, kai yra keli akcininkai, nepilnas informacijos atskleidimas, netiksli komunikacija ir t.t. Ilgesnį pardavimo procesą gali suponuoti ir įmonės dydis – kuo ji didesnė, tuo ilgiau trunka pardavimas, mat reikia patikrinti kur kas daugiau įvairios informacijos, derėtis, sudarinėti sutartis, analizuoti dokumentus ir t.t.

Kliūtimi parduodant įmonę gali tapti ir jos forma. Pavyzdžiui, jei turite mažąją bendriją, o suinteresuotas pirkėjas yra juridinis asmuo, tai parduoti savo mažosios bendrijos jam negalėsite, kadangi MB gali įsigyti tik fiziniai asmenys. Formos keitimas reikštų papildomas išlaidas.

Prie kliūčių įmonės pardavimo kelyje galime priskirti ir nepamatuotus įsipareigojimus. Pavyzdžiui, pardavėjas, norėdamas greičiau parduoti įmonę, prisiima sau įsipareigojimų, kurių fiziškai įvykdyti laiku nepavyksta. O tai reiškia ne tik proceso vilkinimą, tačiau ir nuostolius, pirkėjas gali prarasti finansavimą ar kt.

Įmonės pardavimas: tvarkyti patiems ar patikėti profesionalams?

Tai tik nedaugelis kliūčių, su kuriomis yra didelė rizika susidurti įmonės pardavimo metu. Jei norite to išvengti, pardavimo sandorio tvarkymą nuo pat šios idėjos atsiradimo iki sandorio užbaigimo verta patikėti profesionalams. Finorder.eu pasirūpins, kad jūsų įmonės pardavimas būtų sklandus, o jūs patys neturėtumėte jokių rūpesčių.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite