MOKSLO METŲ PRADŽIOJE ZARASŲ POLICIJA VYKDĖ PREVENCINES PRIEMONES

0
31
20180919 103157

Siekiant, jog būtų užtikrintas tinkamas jaunųjų eismo dalyvių saugumas keliuose, kad prasidėjus naujiems mokslo metams eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau nepilnamečių, būtų tinkamai ir veiksmingai užtikrintas eismo saugumas ir viešoji tvarka, sumažintas alkoholio prieinamumas jauniems asmenims, užkardytas alkoholinių gėrimų vartojimas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai rugsėjo 1-14 d. vykdė papildomas prevencines priemones.

Rugsėjo 3 d. prieš prasidedant mokslo metų pradžios šventei, policijos pareigūnai budėjo prie visų ugdymo įstaigų, esančių Zarasų mieste ir rajone. Įvertinus eismo intensyvumą prie ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų, esančių prižiūrimoje teritorijoje, 8 dienas policijos pareigūnai budėjo šalia Zarasų Santarvės pradinės mokyklos ir Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos pėsčiųjų perėjų, į pagalbą buvo pasitelkti 2 policijos rėmėjai.

Rugsėjo 3 d. buvo organizuotas reidas, skirtas tikrinti transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai (vairuotojų pažymėjimų, kitų būtinų dokumentų patikrinimas, saugos diržų, šalmų naudojimas, važiavimo greitis). Reido metu buvo tikrinama Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos abiturientų vairuojamų transporto priemonių eilė, kuri važiavo pagal nustatytą maršrutą, surašytas 1 protokolas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 417 str. 8 d. (Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas).

Buvo organizuotas 1 atsitiktinis mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumo patikrinimas, pažeidimų nenustatyta. Taip pat buvo vykdoma jaunų vairuotojų naudojamų transporto priemonių komplektavimo bei vairuotojų turimos dokumentacijos kontrolė, pažeidimų nenustatyta. Plano vykdymo laikotarpiu kiekvieną rytą Zarasų mieste prie ugdymo įstaigų buvo atliekama vairuotojų blaivumo kontrolė, pažeidimų nenustatyta.

Skirta daugiau dėmesio transporto priemonių vairuotojų kontrolei prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose, taip pat dviratininkų, motociklų (mopedų) vairuotojų ir jų keleivių elgesiui kelyje kontroliuoti. Buvo kreipiamas suaugusių dėmesys į vaikų vežimą automobiliuose, atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimui tamsiu paros metu. Plano vykdymo metu nustatyta 10 administracinių nusižengimų pagal LR ANK:

485 str. – 1 (alkoholinių gėrimų vartojimas ar turėjimas, kai tai daro jaunesni negu dvidešimt metų asmenys);

417 str. 3 d. – 1 (su telefonu);

417 str. 8 d. – 2 (be klevo lapo);

424 str. – 3 (be teisių);

432 str. – 1 (be saugos diržo);

426 str. – 1 (nestojimas policijos pareigūnams);

423 str. – 1 (avarija, vairavo nepilnametis).

Buvo įvykdytos 2 nusikalstamos veikos pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. „Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas“ (tas, kas vairavo kelių transporto priemonę, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio).

Priemonių metu buvo kontroliuojamas nepilnamečių buvimas viešosiose vietose po 23 val. bei vykdyta jų turimų daiktų kontrolė, pažeidimų nenustatyta. Pajėgose dirbantys pareigūnai kiekvieną dieną laikotarpiu nuo 20.00 val. iki 01.00 val. tikrino kriminogeniniu požiūriu nesaugias Zarasų miesto vietas, automobilių stovėjimo aikšteles, jaunimo susibūrimo vietas parkuose, paplūdimiuose, pažeidimų nenustatyta.

Bendruomenės pareigūnai apsilankė Salako pagrindinėje mokykloje ir Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijoje. Salako pagrindinėje mokykloje visų klasių (0-10) mokiniams pravestos saugaus eismo pamokėlės, priminta apie atsakomybę už nepilnamečių padarytus teisės pažeidimus, atkreiptas dėmesys į vertingų daiktų (mobiliųjų telefonų, pinigų, dviračių ir pan.), kuriuos turi vaikai, vagystes. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijoje saugaus eismo pamokėlės pravestos 1-4 klasių mokiniams.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite