EISMO SAUGUMO SITUACIJA ZARASŲ RAJONE

0
54
policija

Utenos apskritie vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai primena, kad prie vairo turite sėstis tik būdami blaivūs, važiuoti turite tik saugiu greičiu, transporto priemonėje tiek vairuotojas, tiek keleiviai turi užsisegti saugos diržus, mažuosius keleivius turite vežti jiems skirtose specialiose sėdynėse.

Nuo 2018 m. rugsėjo 23 d. iki 2018 m. spalio 7 d. Zarasų policijos pareigūnai surašė 5 protokolus pagal:

LR ANK 424 str. 4 d. (neblaivus vairuotojas, neturintis teisės vairuoti, nustatytas 0,73 prom. neblaivumo laipsnis);

LR ANK 422 str. 5 d., (neblaivus vairuotojas, nustatytas 0,62 prom. neblaivumo laipsnis);

LR ANK 424 str. 2 d. (vairuotojas, neturintis teisės vairuoti);

LR ANK 426 str. 5 d. (nepaklusimas policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir vairavimas be teisių);

LR ANK 417 str. 8 d. ir 424 str. 3 d. (eismo įvykio sukėlimas ir vairavimas, kai teisė vairuoti yra atimta, sužeistų ar žuvusių nebuvo).

Taip pat buvo pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 281 str. 7 d. dėl vairavimo neblaiviam, kai vairuotojams buvo nustatytas 1,95 prom. neblaivumo laipsnis, 2,56 prom. neblaivumo laipsnis, ir 2,92 prom. neblaivumo laipsnis.

Pėstieji, būkite atidūs ir įsitikinkite savo saugumu eidami per važiuojamąją kelio dalį. Nebūkite abejingi matydami galimai neblaivų vairuotoją, turėdami žinių apie potencialiai taip besielgiantį asmenį, informuokite policiją.

GERBKIME IR SAUGOKIME VIENI KITUS KELYJE!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite