PASAULIO ĮVAIROVĖS ATSPINDŽIAI BROLIŲ GATAVECKŲ IR ZARASŲ VAIKŲ PIEŠINIUOSE

0
59
Besiruosiant piesimui

Jaukią penktadienio popietę „Gelbėkit vaikus“ Zarasų vaikų dienos centrą „Draugai“ lankantys mažieji sulaukė ypatingų svečių – menininkų ir žinomų visuomenės veikėjų, kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorių Remigijaus ir Algirdo Gataveckų. Broliai su vaikais pirštais tapė net 12 skirtingų piešinių pasaulio įvairovės tema.

„Pasaulio įvairovės tema vaikų piešiniams pasirinkta visai neatsitiktinai“, – sako organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė. „Pasaulis yra įvairus visomis prasmėmis pradedant nuo skirtingo šalių klimato, skirtingos odos spalvos gyventojų, skirtingų jų papročių iki skirtingų starto pozicijų, nuo kurių kiekvienas pradedame savo gyvenimą. Globos namų duonos ragavę, tačiau sėkmingai savo gyvenimus kuriantys broliai Gataveckai daugeliui Lietuvos vaikų yra puikus meilės gyvenimui pavyzdys. Ir ne tik! Jie puikūs menininkai, skatinantys vaikus atskleisti savo talentus, nebijoti svajoti ir dėl savo svajonių atkakliai dirbti net sunkiausiomis sąlygomis. Broliai Gataveckai savo pavyzdžiu įkvepia daugelį jaunų žmonių, todėl būtent juos čia šiandien ir pasikvietėme – puikius žmones, menininkus, pavyzdžius ir įkvepėjus mūsų globojamiems vaikams“, – pasakoja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė.

Renginio metu sukurtuose vaikų piešiniuose atgimė skirtingų pasaulio šalių žmonės, gyvūnai, augalai. „Buvo smagu su vaikais piešti, gera būti kartu ir dalintis žmogiškąja šiluma, mintimis apie pasaulį ir apie gyvenimą“ – sutartinai džiugiai kalbėjo broliai Gataveckai.

Jaukią bei įkvepiančią šventę „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrą „Draugai“ Zarasuose lankantiems vaikams dovanojo didžiausias Lietuvoje kelionių agentūrų tinklas „West Express“, kuris net tris mėnesius užtikrins šio dienos centro veiklos finansavimą bei padovanos dienos centro vaikams kalėdinę kelionę į Vilnių.

„Ši diena mums ypatinga tuo, kad pradedame prasmingą kalėdinį socialinį projektą, kuriuo norime paskatinti atsakingą vartojimą atsisakydami klientams ir verslo partneriams įprastai dovanojamų šventinių dovanų ir tam suplanuotą biudžetą skirti geriems darbams. Šia iniciatyva norime vaikų kasdienybę papildyti geromis emocijomis, paskatinti jų kūrybiškumą ir įkvėpti juos siekti savo svajonių. Tegul šis projektas tampa geru pavyzdžiu visai mūsų verslo visuomenei“, – teigia kelionių agentūrų tinklo „West Express“ rinkodaros vadovė Rosita Sakalauskaitė.

Zarasų vaikų dienos centrą „Draugai“ šiuo metu lanko 17 vaikų iš sunkiau gyvenančių šeimų. Dienos centre vaikai kasdien gauna šilto maisto, turi saugią, jaukią ir šiltą erdvę, kurioje gali paruošti pamokas, užsiimti kita lavinančia veikla, kartais vykti į ekskursijas.

40 organizacijos „Gelbėkit vaikus“ kuruojamų vaikų dienos centrų, vaikams ir jų šeimoms teikiamos socialinės, o pagal poreikį ir psichologinės paslaugos. Dienos centrai stiprina ne tik šeimas, bet ir buria miestų bei miestelių bendruomenes.

Broliai Gataveckai linksmina vaikus

Broliai Gataveckai piesia

Zarasu VDC vaikai su sveciais

Zarasu VDC vaikai su West Express atstove

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite