VALDININKŲ ELGESYS

0
45
bakanavicius

Tik prieš keletą dienų Zarasų rajono savivaldybėje įvyko incidentas, kurį paviešino televizija, o paskui buvo ir straipsnelis „Zarasų krašto“ laikraštyje, kuriame vienas iš incidento dalyvių bando teisintis dėl savo veiksmų.

Tad ir pabandykime paanalizuoti kas įvyko. Mano, kaip eilinio Zarasų rajono gyventojo akimis tai atrodė, kad asmuo atėjęs į savivaldybės administraciją pagalbos (beje visiškai nesvarbu, ar dėl piniginės, ar tai dėl gyvenamojo ploto) buvo tiesiog sumuštas ir kaip valkataujantis šuo išmestas į lauką to asmens, kuris gauna algą už tai, kad spręstų visų rajono gyventojų problemas, neatsižvelgiant į Jų socialinę ir finansinę padėtį.

Šiuo atveju, kaip rodė televizija, konkrečiai Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Renius Kisielius, mano nuomone, ne tik, kad neatliko pareigų, už kurias gauna ganėtinai solidžią algą, bet ir išsityčiojo iš žmogaus, kuris atėjo pagalbos į savivaldybę. Taip, nemaža dalis Zarasiškių pažįsta Kernagį, kuris rodomas televizijos reportaže. Taip, mes žinome, kad gyvenimo būdas, kurį propaguoja minėtas asmuo, tikrai nėra sektinas, bet šį kartą aš noriu padiskutuoti ne apie Kernagio, o apie inteligentu save pristatančiu asmens Kisieliaus elgesį.

Perskaitęs straipsnelį laikraštyje ir pasižiūrėjęs televizijos reportažą aš susidarau nuomonę, kad ponas Kisielius net nebando gailėtis dėl savo elgesio ir sako, kad išmesdamas asmenį iš savivaldybės jis tiesiog atliko pilietinę pareigą. Tad norėčiau priminti, kad valstybės tarnautojo ne tik, kad pilietinė, bet ir tiesioginė pareiga yra padėti ir „tarnauti“ visiems Lietuvos Respublikos piliečiams bei mūsų šalies svečiams.

Gaila, bet šiuo atveju aš to pasigendu. Sprendžiant iš straipsnelio laikraštyje Kisieliaus elgesyje problemos nemato ir mūsų meras, kuris jo elgesį bando teisinti ir tiesiog tuščiai sako , kad bus atliekamas vidaus tyrimas. Nežinau ar ponas Gusevas visiškai nieko nesupranta ar tiesiog mus visus vedžioja už nosies, bet tiesa yra ta, kad jokio „vidaus tyrimo“ dėl Kisieliaus elgesio niekas atlikti deramai negali, o šio asmens nedoras elgesys gali būti įvertintas tik tuo atveju jei meras jam pareikštų nepasitikėjimą ir šitas „mušeika“ būtų atleistas iš pareigų tarybos posėdžio metu. Tiesa, Gusevas matyt bandydamas nors šiek tiek pasiteisinti prieš visuomenę, pasiūlė sudaryti kažkokią mistinę komisiją iš kitų rajonų valdininkų, Kisieliaus elgesiui įvertinti. Bet gi ta komisija yra praktiškai niekinė, nes kaip jau minėjau, tik taryba mero teikimu gali priimti, ar atleisti administracijos direktoriaus pavaduotoją. Na o Gusevo siūloma sudaryti komisija gali tik „pirštu pagrūmoti“ ir pasakyti, kad „tu daugiau taip nedaryk“ o po savaitėlės kitos jau dirbs toliau tarytum nieko ir neįvyko. Tiesa, jis vis vien bus priverstas pasitraukti iš pareigų, tik jau ne po mistinės komisijos, o po teismo sprendimo. Deja, bet ponas Gusevas matyt imasi tos pačios taktikos, kurią naudojo ir tuo metu kai jo bendražygis Keršys buvo nuteistas už vagystę iš savivaldybės. Ir šiuo ir tuo atveju savo draugelius mūsų meras bando ginti iki paskutinio. Matyt ir dėl Kisieliaus kaip ir dėl Keršio bus sakoma, kad reikia palaukti visų teismų išvadų, o tai užsitęs. Žmogus yra kaltas tada kai jį nuteisia teismas, bet politikams ir valstybės tarnautojams galioja ne tik teisinis, bet ir etikos kodeksas, kurio minėti ponai tikrai nepaiso.

Antroje savo pasisakymo dalyje norėčiau pasisakyti apie pono Kisieliaus elgesį ne tik šiuo atveju, bet ir atveju susijusiu su manimi. Maždaug prieš metus, Zarasuose vyko seniūnaičių rinkimai, kurie bent jau mano supratimu turėtų būti visiškai nesusiję su politika, nes seniūnaitis dirbdamas visuomeniniais pagrindais atlieka tam tikra tarpininko darbą tarp gyventojų ir rajono vadovų. Nežinau kodėl, bet mano atveju rajono vadovai dėjo daug pastangų, kad tik manęs neišrinktų. Galbūt dėl to, kad esu principingas ir nebijantis pasakyti tiesą, o gal dėl kažkokių kitų priežasčių, bet tiek Kisielius tiek Gusevas atvirai džiaugėsi ir bent jau mano nuomone bandė tyčiotis iš to, kad manęs neišrinko ir pirmo karto, nors už mane prabalsavo virš 100 mūsų seniūnaitijos gyventojų. Tiesa mušti ir tampyti po grindis manęs niekas nebandė. Nežinau tik ar dėl to, kad minėtiems ponams tyčiotis iš žmonių nepriimtina ar dėl to, kad jie savo jėgą naudoja tik prieš silpnesnius. Nežinau dėl kokių priežasčių, bet po mūsų apsižodžiavimo po seniūnaičių rinkimų internetinėje erdvėje atsirado keli, mane šmeižiantys, pareiškimai dėl kurių aš parašiau pareiškimą į policiją. Ir kokia buvo mano nuostaba kai policija pradėjusi ikiteisminį tyrimą nustatė, kad šmeižikiški pareiškimai buvo parašyti iš Reniaus Kisieliaus namų Salake registruotos kompiuterinės prieigos ir jam už tai buvo pareikšti įtarimai. Tiesa, minėtas asmuo bando tai neigti ir sakyti, kad iš jo namų kompiuterinės prieigos šmeižikišką rašliavą galėjo rašyti ne tik jis, bet ir kiti atėję į jo namus, bei kaimynai gyvenantys už sienos.

Daug galima būtų rašyti apie nedorą mūsų valdžios elgesį, bet norisi tikėti, kad Kisielius nekaltins galimais nusikaltimais kitų, bet pripažins savo klaidas, o Gusevas nebandys dangstyti šio asmens taip, kaip dangstė apsivogusį Keršį, tiesa vis vien išaiškėja, o atpildas ateina. Tik štai klausimas ar asmenys, kurie švelniai tariant elgiasi netinkamai tai supranta.

Su pagarba Zarasų P. Širvio seniūnaitijos seniūnaitis A. Bakanavičius

Užsakymo Nr. 2018-10-15-01

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite