,,PROTŲ LYGA, ARBA KO NEŽINO KAZYS?” – IR ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE

0
18
20180926 191552

Per pastaruosius aštuonetą metų viena iš populiarių laisvalaikio praleidimo ir bendravimo formų Lietuvoje tapo baruose ar kitose vietose vykstančios viktorinos, vadinamieji protmūšiai. Nuolat savo protus miklina keli tūkstančiai žmonių, yra leidžiamos viktorinų klausimų knygos, o protų kovos rengiamos net ir draugų kompanijose. Be bendro pobūdžio viktorinų, vyksta ir teminės, kuriose dalyvauja kino, futbolo ar kitos srities žinovai bei mėgėjai.

Viena iš populiariausių viktorinų Lietuvoje šiuo metu yra ,,Protų lyga, arba Ko nežino Kazys?“. Lygos žaidimai vyksta įvairiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Utenoje, Panevėžyje ir kitur. Juose varžosi ir greitą nuovoką, žinias, loginį mąstymą demonstruoja apie 250 komandų (apie pusantro tūkstančio žaidėjų). Šios lygos žemėlapyje yra ir Zarasai. Kiekvieną trečiadienį (nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio) protų kovų dalyviai renkasi Zarasų krašto muziejuje. Naujajame sezone Zarasų divizione varžosi 6 komandos (iš viso apie 30 žaidėjų). Žaidimo pradžia – 19 valandą.

Kęstas Vasilevskis, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas

20181017 210149

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite