ZARASŲ, IGNALINOS IR VISAGINO GYVENTOJAMS PRATĘSTA ELEKTROS LENGVATA 2019 METAMS

0
19
min news zrs 44 Big Idea

Dar 2010 m. LR Vyriausybė yra priėmusi sprendimą kasmet po 10 proc. Ignalinos AE zonoje mažinti lengvatinį elektros energijos tarifą, kuris po 2016 m. pagal patvirtintą programą turėjo visiškai išnykti. Tačiau 2013 metų pabaigoje nutarta iki 40 proc. sumažintą tarifą palikti galioti tik iki 2014 metų pabaigos. Nuo 2014 m. LR energetikos ministerijoje ir LR Vyriausybėje nuolatos iškyla diskusija dėl lengvatos tikslingumo, juolab, Ignalinos fondo lėšos, iš kurio buvo mokama lengvata, išsemtos. Kasmet tik nuo IAE regiono Savivaldybes atstovaujančių politikų aktyvumo priklauso, ar lengvata Zarasų, Visagino ir Ignalinos gyventojams bus iškovota.

Spalio 16 dieną Vilniuje vykusio LR Vyriausybės posėdžio metu rasta galimybių pratęsti 10 proc. elektros nuolaidą Zarasų, Visagino ir Ignalinos rajonų gyventojams, patenkantiems į Ignalinos AE regioną. Aktyviai atstovaudami regioną – LR Seimo nariai Algimantas Dumbrava ir Gintautas Kindurys bei minėtų rajonų merai – Nikolajus Gusevas, Dalia Štraupaitė ir Henrikas Šiaudinis – sugebėjo įtikinti LR Vyriausybės atstovus pratęsti lengvatos taikymą Ignalinos AE regiono gyventojams.

Anot Zarasų rajono savivaldybės mero N. Gusevo, šiuo metu vienu pagrindinių ir svarbiausių tikslų yra gyventojų mokestinės naštos palengvinimas ir 2019 metais. Jo įsitikinimu, Lietuvoje, kaip ir daugelyje Europos Sąjungos šalių, parama šalia atominės elektrinės ir branduolinių kuro saugyklų esantiems gyventojams turi būti skiriama.

Taigi nuo 2019 metų sausio 1 dienos Visagino, Ignalinos ir Zarasų savivaldybių gyventojams ir toliau galios 10 proc. lengvata elektros energijos kainai.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite