KONKURSO ,,EDUKACINĖS ERDVĖS 2018“ NUGALĖTOJAI – MŪSŲ RAJONO MOKYKLOS

0
30
mid news zrs 85 IMG 1140

Lietuvos Respublikos švietimo ministerijos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuotame konkurse ,,Edukacinės erdvės 2018“ dalyvavo ir mūsų rajono mokyklos. Respublikiniam šio konkurso etapui buvo atrinktos Zarasų ,,Lakštingalos“ (B kategorija – dalyvavo pirmąkart), Zarasų žemės ūkio (A kategorija- dalyvavo ir laimėjo) mokyklos. Tarp Akmenės, Alytaus, Anykščių, Joniškio, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Lazdijų, Neringos, Pagėgių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Šiaulių, Šilutės, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilkaviškio, Vilniaus miestų bei rajonų ir Zarasų rajono mokyklos – šio jau šeštąkart organizuoto konkurso respublikinio etapo nugalėtojos.

Vasariškai šiltą ir saulėtą spalio 18-ąją labai gausus būrys šalies ikimokyklinio, bendrojo, neformaliojo, profesinio ugdymo mokyklų, vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrų atstovų rinkosi į Vilniaus universiteto botanikos sodo Muziejaus konferencijų salę, kur vyko tarptautinė konferencija ,,Edukacinės erdvės ir ugdymo procesas“ ir Mokyklų edukacinių erdvių 2018 metų konkurso nugalėtojų apdovanojimas.

Prieš renginį buvo parengti stendiniai pranešimai. Tarp daugybės jų ir mūsų rajono respublikinio turo nugalėtojų: ,,Sliekynės įrengimas Zarasų žemės ūkio mokykloje“ ir ,,Veikiame lauko erdvėse“ (Zarasų ,,Lakštingalos“ mokykla). Prie mūsų rajono mokyklų informatyvių ir spalvingų stendų nuolat būriavosi žmonės, kurie fotografavo ir domėjosi pateikta medžiaga.

Tarptautinės konferencijos dalyvius sveikino Vilniaus universiteto botanikos sodo direktorius Audrius Skridaila, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Algirdas Sakevičius. Renginio dalyviai susidomėję išklausė šalies ir užsienio ugdymo įstaigų atstovų rengtus pranešimus apie įvairių edukacinių erdvių pritaikymą ugdymui, pažinimui, sveikatinimui, pramogai, poilsiui, kūrybiškumo puoselėjimui.

Konferencijos ,,Edukacinės erdvės ir ugdymo procesas“ pabaigoje buvo apibendrinta stendinių pranešimų geroji patirtis ir jos sklaida ir įteikti pažymėjimai jų rengėjams.

Visi renginio dalyviai laukė konkurso ,,Edukacinės erdvės 2018“ jaudinančio nugalėtojų apdovanojimo. Mokyklos, šio konkurso nugalėtojos, buvo apdovanotos Lietuvos Respublikos švietimo ministerijos padėkomis, gavo lenteles ,,2018 metų Mokyklų edukacinių erdvių konkurso nugalėtojas“ ir Vilniaus universiteto Botanikos sodo dovanomis – įvairių medelių sodinukus. Zarasų ,,Lakštingalos“ mokykla šio konkurso nugalėtoja tapo pirmąkart, o Zarasų žemės ūkio mokykla – trečiąkart. Sveikiname šiuos darbščius ir kūrybingus kolektyvus!

Renginio koordinatorė ir siela – Stasė Mameniškienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus metodininkė, atsisveikindama visiems dalyviams palinkėjo, kad konferencijoje išsakytos mintys, idėjos, pasiūlymai prigytų šalies mokyklų erdvėse.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

mid news zrs 234 20181018 144517 004

mid news zrs 948 20181018 145824 010

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite