VIN KODO PATIKRA: KOKIĄ INFORMACIJĄ GALITE SUŽINOTI?

0
82
auto 3734396 1280

Ko gero, jau ne kartą girdėjote apie tai, koks svarbus bei naudingas yra VIN kodas (kuris suteikiamas transporto priemonėms ir yra sudarytas iš 17 simbolių) – būtent jo dėka galite sužinoti labai daug informacijos apie jus dominančią transporto priemonę, o apsiręsti, ar iš tiesų verta ją įsigyti, bus kur kas lengviau. Šiandien jau galite užsisakyti jus dominančios transporto priemonės istoriją, kuri nustatoma atlikus VIN kodo patikrą. Tačiau prieš tai, verta pasidomėti, kokio pobūdžio informacija bus pateikiama. Tiesa, ji gali šiek tiek skirtis, priklausomai nuo to, kokia šalyje buvo pagamintas transporto priemonė. Taigi, šį kartą apžvelgsime keletą pasirinkimų, priklausomai nuo to, kurioje šalyje buvo pagaminta transporto priemonė.

Istorijos ataskaita, transporto priemonėms importuotoms iš Belgijoje

Būtent iš Belgijos į Lietuvą yra importuojama vis daugiau naudotų automobilių. Taigi, pats metas sužinoti, kokia informacija yra pateikiama istorijos ataskaitoje transporto priemonėms, importuojamoms iš šios šalies. Pirmiausia būtina atkreipti dėmes į tai, iš kokių šaltinių renkama informacija apie transporto priemonę. Tai – patikimų šaltinių: Susisiekimo departamentas; Policijos departamentas; importuotojai; draudimo kompanijos; finansų įstaigos; automobilių ekspertai. Istorijos ataskaitoje yra pateikiama pradinė, informacija apie transporto priemonę. Ją sudaro: VIN kodas, markė, modelis, pagaminimo data. Taip pat ir pagaminimo amžius, tačiau svarbu pastebėti, kad jis apibūdinamas pagal su kriterijus: pirmasis – transporto priemonės pagaminimo data; antrasis – pirmosios registracijos data. Taip pat pateikiama informacija ir apie transporto priemonės teisinį bei administracinį statusą.

Kaip rašoma www.carvertical.com/lt, administracinis transporto priemonės statusas pateikia informaciją apie galimą transporto priemonės importą iš Belgijos ar eskportą iš šios šalies. Tuo tarpu teisinis transporto priemonės statusas atskleidžia informaciją apie tai, ar automobilis yra ieškomas. Jei statusas įvardijamas kaip Normal, tai reiškia, jog transporto priemonė nėra ieškoma. Taip pat svarbus yra ir transporto priemonės statusas, kuris pateikia tokią informaciją, kaip: avarijos, pažeidimai, pagaminimo datą, techninės apžiūros galiojimo datą ir t.t. Dar vienas svarbus šios istorijos sudedamasis elementas yra bazinė informacija. Šioje skiltyje yra pateikiami duomenys apie kėbulo tipą, modelio kodą, automobilio versiją, kuro rūšį, transporto priemonės kategoriją, spalvą ir t.t. Svarbu aptarti ir kitą skiltį, tai – automobilio istorija.

Kuomet kalbame apie transporto priemones, pagamintas Belgijoje, reikia pažymėti, kad šią skiltį sudaro dvi dalys: Belgijoje registruotų automobilių rida ir ridos informacija. Istorijos ataskaitoje rasite ir papildomos informacijos, pavyzdžiui, sužinosite, koks yra jus dominančios transporto priemonės logacijos numeris, kokie yra Europos standartų emisijų duomenys ir t.t. Techniniai duomenys taip pat bus pateikti. Sužinosite, visą būtiną informaciją apie vietų skaičių, matmenis, svorį, variklį, odometrą, o taip pat ir kitus svarbius duomenis. Pateikiama informacija ir apie teršalų emisijas. VIN kodo pagalba būsite informuoti ir apie degalų emisiją.

Taigi, jau aptarėme, kokią informaciją pagal VIN kodą galite sužinoti tuo atveju, jei transporto priemonė buvo pagaminta Europoje. Tačiau svarbu nepamiršti, kad ši informacija gali būti kitokį tuo atveju, jei transporto priemonė pagaminta kitur, pavyzdžiui, JAV. Taigi, pats metas įvardinti, kokius duomenis pagal VIN kodą galite sužinoti tada, jei jus domina būtent šiame žemyne pagaminta transporto priemonė.

Istorijos ataskaita, transporto priemonėms, gamintoms JAV

Kaip ir anksčiau aptartu atveju, šiuo atveju istorija prasideda nuo pradinės informacijos apie transporto priemonę. Tačiau po jos, seka kita skiltis, apie nuosavybės pavadinimo įrašus. Šioje skiltyje bus aptariama transporto priemonės būklė, žala transporto priemonei, o taip pat ir transporto priemonės naudojimas bei informacija apie skrydžius. Dar vienas skyrius – apie išleidžiamus pavadinimus. Jame pateikiama informacija apie nuosavybės teises. Istorijoje taip pat surasite ir skyrelį apie pavogtus įrašus. Jei jus dominanti transporto priemonė yra vogta, tokiu atveju šioje skiltyje rasite visą svarbią informaciją apie tai. Avarijų įrašai – dar vienas aktualus informacinis elementas. Jei jus dominanti transporto priemonė kada nors buvo patekusi eismo įvykį, tokiu atveju taip pat būsite apie tai informuoti.

Dar viena ataskaitos skiltis bus skirta duomenims, kurie gaunami iš transporto priemonių išmontavimo parduotuvės bei draudiko. Transporto priemonių draudimo pasiūlymai, o taip pat specialus žodynėlis, taip pat bus pateikiami šioje ataskaitoje.

Kaip matyti, istorijos ataskaita, kuri pateikiama pagal jus dominančios transporto priemonės VIN kodą, yra skirtinga (tai priklauso nuo to, kokioje šalyje buvo pagaminta transporto priemonė). Vis dėlto, bet kokiu atveju galite būti tikri, kad pateikta ataskaita bus išsami, detali, aiški ir tiksli, o duomenys – teisingi. Taigi, ataskaita, nepriklausomai nuo to, kokioje šalyje buvo gaminta transporto priemonė, bus puikus įrankis siekiant tinkamai apsispręsti, ar jums iš tiesų erta įsigyti dominančią transporto priemonę.

Detali, aiški, išsami ataskaita – geriausias pasirinkimas tuo atveju, kai nesate tikri dėl savo apsisprendimo ir nėra galimybės pasikonsultuoti su profesionalais.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite