PASKUBĖKIME PASISKIEPYTI NUO GRIPO

0
20
nvsc

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyrius primena, kad pagrindinė gripo prevencijos priemonė yra skiepai. 2018–2019 m. gripo sezonui skirta vakcina, įsigyta už valstybės lėšas, rizikos grupių asmenų skiepijimui, pristatyta į asmens sveikatos priežiūros įstaigas, kurios šią vakciną užsisakė.

Šia nemokama gripo vakcina gali pasiskiepyti asmenys, priklausantys šioms rizikos grupėms: 65 m. ir vyresni asmenys, asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose, asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, nėščiosios.

Gyventojai, priklausantys rizikos grupėms ir norintys pasiskiepyti, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Specialistai primena, kad susirgus gripu ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją, nevykti į darbą, mokyklą, sergančių vaikų nevesti į darželius. Visiems asmenims rekomenduojama reguliariai plauti rankas, kosint, čiaudint užsidengti nosį ir burną, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių. Būtina dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei vengti artimo kontakto su sergančiaisiais.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie
Sveikatos apsaugos ministerijos
Utenos departamento Zarasų skyriaus vyresnioji specialistė
Virginija Zujevienė
Tel. (8 385) 52 062
El. p. virginija.zujeviene@nvsc.lt

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite