APIE NARKOTIKŲ ŽALĄ ZARASŲ JAUNIMUI

0
30
44611084 2306284506272421 1833063832587599872 n

Šių metų spalio 23 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus viršininkas kartu su Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Zarasų ugdymo įstaigose vykdė psichotropinių medžiagų vartojimo ir prekybos žmonėmis prevenciją.

Pradėti vartoti psichotropines medžiagas skatina psichologiniai ir socialiniai veiksniai, o biologiniai veiksniai nulemia, kaip greitai organizmas įpras ir žmogus taps priklausomu. Pareigūnai lankėsi Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje ir Zarasų žemės ūkio mokykloje. Susitikimų su mokiniais tikslas – jaunimo švietimas apie psichotropinių medžiagų žalą ir atsakomybę už neteisėtą disponavimą, vartojimą ir platinimą, pasekmių išaiškinimas. Paauglystė – eksperimentavimų, smalsumo tenkinimo, naujų pojūčių metas, todėl dažnai pirmieji psichotropinių medžiagų vartojimo bandymai būtent ir prasideda šiame raidos tarpsnyje. Neretai narkotikų prekeiviai įtariami prekyba žmonėmis, todėl pareigūnai mokiniams pristatė prekybos žmonėmis situaciją Lietuvoje, galimas grėsmes, patarė, kokių būtina imtis atsargumo priemonių, norint netapti prekybos žmonėmis auka, informavo, kur kreiptis pagalbos.

Mokiniai ne tik išgirdo naudingos informacijos, bet ir gavo policijos atminimo dovanėlių už protingus klausimus bei atsakymus.

44838489 556785858078805 6596529614388985856 n

DSC 0005

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite