MOKĖSI KOLEKTYVINĖS APSAUGOS STATINIŲ VADOVAI

0
27
DSC 8886

Susidarius sudėtingai ekstremaliajai situacijai ar įvykus didelei nelaimei, rajono gyventojai, jų svečiai būtų apgyvendinti kolektyvinės apsaugos statiniuose. Jų rajono savivaldybėje šiuo metu yra penkiolika. Kolektyvinės apsaugos statinys –tai statinys arba patalpa, kurią ekstremaliųjų situacijų ar karo metu galima pritaikyti apsaugoti gyventojus nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių.

Zarasų rajono savivaldybėje numatyti kolektyvinės apsaugos statiniai – tai mokyklos, kultūros įstaigos, bendruomenės centrai, kiti visuomeninės reikšmės pastatai.

Yra labai svarbu, kad šie statiniai nelaimės metu galėtų operatyviai priimti žmones, laikinai juos apgyvendinti, suteikti pačias būtiniausias buities ir gyvenimo sąlygas.

Rajono Savivaldybėje įvyko šių kolektyvinės saugos statinių vadovų, darbuotojų civilinės saugos mokymai. Juose mokymų dalyviai aptarė kolektyvinės apsaugos statinių veiklos spręstinas problemas, aptarė šių statinių gerinimo materialinę bazę, mokėsi kaip reikėtų praktiškai priimti žmones. Buvo aptarta ir psichologinės pagalbos teikimo svarba ekstremaliųjų situacijų ir įvykių atvejais. Paskaitas šiuose mokymuose kolektyvinės apsaugos statinių vadovams ir darbuotojams skaitė Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjas Virgilijus Smailys.

Nuotraukose: civilinės saugos mokymų akimirkos.

DSC 8895 Large

DSC 8902 Large

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite