GAILĖTIS TEKO PAČIAM PAŽEIDĖJUI

0
19
alkotesteris 74339662

Tą dieną Suvieko seniūnijos Ažubalių kaimo gyventojas G. S. buvo neblaivus. Kuo vyras didino promilių skaičių, tuo daugiau atsirado drąsos.

Tokį „drąsų“ vyrą policijos pareigūnai sulaikė Kauno gatvėje, Zarasuose. Vyras ir tada buvo labai drąsus. Necenzūriniais žodžiais iškeikė pareigūnus. Žadėjo, kad už sulaikymą pareigūnas pasigailės. Pažeidėjas į alkotesterį vyras pripūtė 2,81 promilės. Tačiau, kai prasiblaivė, visa drąsa baigėsi. Administracinėn atsakomybėn traukiamas G. S. į teismo posėdį neatvyko, nors apie bylos nagrinėjimo vietą ir laiką buvo pranešta.

Pažeidėjo G. S. kaltė dėl administracinio nusižengimo padarymo įrodyta byloje surinkta medžiaga: administracinio nusižengimo protokolu, tarnybiniais pranešimais, paaiškinimais bei kitoje byloje esančia medžiaga.

Bylos medžiaga patvirtina, kad G. S. nevykdė teisėtų policijos pareigūno reikalavimų ir įžeidė pareigūno garbę ir orumą G. S. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nebuvo nustatyta, o atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusižengimą padarė būdamas neblaivus ir ši aplinkybė turėjo įtakos administracinio nusižengimo padarymui.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėja Liudmila Kuzmickienė pripažino G.S. kaltu padarius nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 508 straipsnio 1 dalyje, ir paskyrė administracinę nuobaudą – 115 eurų baudą.

Brangi „pramoga“ kolioti pareigūnus. Gailėtis teko šį sykį pačiam pažeidėjui.

Jeronimas Butkus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite