LIŪDNAI PASIBAIGĘS PASIVAŽINĖJIMAS

0
23
alkotesteris 74339662

Mes jau rašėme kaip smagiai laiką leido dvidešimt šešerių metų Zarasų seniūnijos Riešutinės II kaimo gyventojas. Po visų pramogų jaunuolis panoro pasivažinėti.

Sėdo sodietis ant mopedo ir nuvažiavo. Kiek toli būtų vyras nuvažiavęs, sunku pasakyti, tačiau Šiaulių gatvėje, Zarasuose, jį sustabdė policijos pareigūnai. Motorinės transporto priemonės vairuotojas buvo girtas kaip pėdas.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir vėliau byla iškeliavo į teismą.

Ekspertai kaltinamojo O. P kraujyje nustatė mažiausią koncentraciją 3,31 promilės etilo alkoholio.

Kaltinamasis neprieštaravo, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, sutiko su jam siūloma bausmės rūšimi ir dydžiu.

Kaltinimai O. P. buvo grindžiami jo paties prisipažinimu, tarnybiniu pranešimu, įvykio vietos apžiūros protokolu, VĮ „Regitra“ išrašu, specialisto išvada ir kitais byloje esančiais įrodymais.
Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Vladimiras Kurasovas, išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu
surinktą medžiagą, pripažino O. P. kaltu pagal LR baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį ir paskyrė subendrintą bausmę 50 parų areštą. Jam uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ar ją įgyti dviejų metų. Nusikalstamos veikos padarymo įrankio – mopedo – piniginis ekvivalentas – du šimtai dešimt eurų- konfiskuota valstybės naudai.

Jeronimas Bartkus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite