DULIŲ KAIMO „HEROJAUS“ PASIVAŽINĖJIMĄ ĮVERTINO TEISMAS

0
14
alkotesteris 74339662

Mes jau rašėme, kad Degučių seniūnijos Murliškės kaime, kelio Kaunas – Zarasai – Daugpilis 157 -ame kilometre, buvo sustabdytas traktorius T-25. Vairavo jį , neturėdamas teisės vairuoti, Degučių seniūnijos Dulių kaimo Sodų gatvės gyventojas D. D. , gimęs 1973 metais.

Be „ teisių“ vairavimas tai pirmoji jo nuodėmė. Vyras dar buvo girtas kaip pėdas. Sulaikytam traktoriaus vairuotojui teko pūsti į alkoholio kiekio matuoklį. Buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Alkoholio kiekio matuoklio šaknelėje įspūdingas skaičius – 3,40 promilės.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyko ekspertizės ir apklausos. Po to byla iškeliavo į teismą. Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėja Liudmila Kuzmickienė pripažino D.D. kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį. Jam paskirta subendrinta bausmė – areštas trisdešimčiai parų.

Uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ar ją įgyti dviejų metų terminui.

Iš D. D. konfiskuotas nusikalstamos veikos padarymo įrankio, traktoriaus T-25, piniginį ekvivalentas – vienas šimtas eurų valstybės naudai.

Jeronimas Butkus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite