KALĖDINĖJE MUGĖJE: DOVANŲ GAUSA, DŽIUGI IR PAKILI NUOTAIKA

0
38
1

Šiandien atėjo kalendorinė žiema ir kartu ji atsinešė su savimi ir taip lauktą per žemę pustomą sniegą ir šaltuką. Kalendorinė ir tikroji žiema zarasiečiams padovanojo dar vieną šventę – Naujametinės eglutės miesto aikštėje įžiebimo šventės renginius.

Jau vidurdienį į Sėlių aikštę buvo pakviesti zarasiečiai, jų svečiai. Čia jau šurmuliavo šventinė mugė.Mugės organizatoriai džiaugėsi, kad šiemet atsiliepė į kvietimą daugiau tautodailininkų, amatininkų, ūkininkų, konditerių. Sėlių aikštėje mugės dalyviai artėjančioms didžiosioms metų šventėms pristatė unikalių rankų darbo gaminius bei tradicines šventines vaišes. Zarasiškių mugėje buvo galima rasti visko – nuo dovanoms tinkančių medžio dirbinių, keramikos gaminių, žaislų, veltinių ir įvairiausių rankų darbo papuošalų bei aksesuarų, iki gardžiausių ir skaniausių vaišių, įvairiausių kepinių, konditerijos gaminių ar Kalėdomis kvepiančių meduolių.

Dažnas mugės dalyvis sustodavo prie medžio drožybos darbų. Į zarasiškių mugę tautodailininkas atvyko ne iš Panevėžio. Žmonės apžiūrinėjo šaukštus, padėklus, kitus namų apyvokos daiktus. Viena moteriškė vis niekaip negalėjo išsirinkti kočėlo. Jų čia buvo daug. Moteris juokavo: reikalingas jai šis daiktas virtuvėje, na ir vyrą „paauklėti”. Nors dabar smurtas jau netoleruojamas, bet negi atsisakysi nuo tradicinio kočėlo. Šalia pirkėjos stovėjusios moterys juokėsi, tokiu atveju ir vyrą reikėjo į mugę atsivesti. Jos tikrai būtų padėjusios išsirinkti kočėlą. Juk tokiam tikslui kočėlą reikia rinktis pagal vyrą.

Daug kas sustodavo prie Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungos narių darbelių. Šiai mugei jie pasiūlė iš tiesų daug originalių darbelių. Sąjungos nariai įgyvendino daug projektų. Jų įgyvendinimo metu ir pagamino daug darbelių. Mugės dalyvių akį traukė neįgaliųjų pagaminti žaislai Kalėdinėms eglutėm, vaškinės žvakutės, kiti originalūs ir patrauklus darbeliai. Mugėje jos dalyviai buvo vaišinami karšta koše, arbata, kava… Zarasiečių neišgąsdino žiemos šaltukas ir sniegas ir jie atėjo į pirmasis iškilmių renginį – mugę. Atėjusiems gamta, širdies ir rankų šiluma sušildyti darbeliai ir karšta arbata padovanojo puikia nuotaiką. Tikėkimės, kad jos pakankamai bus ir visuose kituose kalėdiniuose renginiuose.

Nuotraukose: kalėdinės mugės Sėlių aikštėje akimirkos.

2

3

4

6

7

8

9

10

11

11a

12

14

14a

15

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite