VAIKŲ DIENOS CENTRAS BAIBIUOSE

0
105
IMG 20181126 171353

Baibių kaimo bendruomenė džiaugiasi visai neseniai bendruomenės patalpose atidarytu Vaikų dienos centru. Šio centro projekto finansavimo sutartis pagal programos „Socialinių paslaugų ir integracijos plėtra“ priemonės „Įgyvendinti priemonės šeimos ir vaiko gerovei“ priemonę „Plėsti vaikų dienos centrų savivaldybėse veiklą, teikiant nestacionarias dienos socialinės priežiūros paslaugas vaikams ir šeimoms“ pasirašyta su LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. 10 procentų reikalingų lėšų šio projekto įgyvendinimui skyrė Zarasų rajono savivaldybė.

Projekto tikslas – sudaryti sąlygas Baibių kaimo bendruomenės vaikams saugiai ir turiningai praleisti savo laisvalaikį bendruomenėje, teikti jiems reikalingas socialines paslaugas bei ugdyti jų socialinius, meninius bei sportinius ir kitus jiems reikalingus gebėjimus.

Baibių vaikų dienos centras pradėjo veikti nuo lapkričio vidurio. Šiuo metu centrą lanko 12 vaikų. Vaikai patys kūrė taisykles, kad saugiai, turiningai ir įdomiai leistų čia savo laisvalaikį. Centre vyksta įvairios veiklos: rankdarbių užsiėmimai, judrieji, stalo, socialinių įgūdžių ugdymo žaidimai. Pagal poreikį vaikai ruošia ir namų darbus, bet jie mieliau gamina nesudėtingus patiekalus ir jais vaišinasi.

Vaikų dienos centre su vaikais dirba 2 darbuotojai, o veiklose talkina 2 savanoriai. Veiklos užtenka visiems, nes norime sukurti šiuolaikišką, prasimingą ir įdomų laisvalaikį mūsų bendruomenės vaikams siūlantį centrą.

Artėjančios Kalėdos jau kviečia ruoštis: repetuojame, kuriame dekoracijas, girliandas, Advento vainikus ir kitas malonias smulkmenas – dovanų maišelius, eglutės puošmenas.

Mintis veja mintį, o darbai tik įsibėgėja. Centro darbuotojai jau galvoja apie ateinančius metus, nes jau turi rengti naują paraišką 2019 m. Vaikų dienos centro finansavimui gauti. Nors tik dar pati centro gyvavimo pradžia, bet gražūs vaikų, jų šeimų ir bendruomenės narių atsiliepimai skatina ieškoti įdomesnių veiklų ir metodų darbui su mūsų vaikais.

Baibių kaimo bendruomenės informacija

IMG 20181115 144537 BURST1

IMG 20181120 162639

IMG 20181120 180350

IMG 20181126 160603

IMG 20181126 164945

IMG 20181126 172507

IMG 20181128 160829

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite