RASOS VASILEVIČIŪTĖS ALIEJINĖS TAPYBOS DARBŲ PARODA “POTĖPIAI”

0
31
autorė

Gruodžio 12 d. 17 val. kviečiame į Rasos Vasilevičiūtės aliejinės tapybos parodos „Potėpiai” atidarymą.

„Pristatau aliejinės tapybos parodą „POTĖPIAI“. Išties šiek tiek slepiuosi: tapyba atsiveria ne potėpių, o potyrių kalba. Tai – potyrių erdvė.

Analizuoju vaizduojamųjų menų spalvinį pasaulį bei akademinį piešinį, portreto žanrą. Siekiu perteikti nuotaiką, bruožus ir psichologinę portretuojamųjų būseną.
Svajonė, susikaupimas, nuovargis, snaudulys, džiaugsmas, ryžtas, orumas, pasididžiavimas, šmaikštumas, intelektas… ir gal – netikėtai gražios pėdos.
Spalva sustiprina ir padeda atspindėti konkretaus žmogaus nuotaiką ir charakterį, o kitą sykį spalva tėra užuomina. Kartais Ji kelia labai daug klausimų, o kartais netikėtai atsako į seniai pamirštą. Visgi vedu Žiūrovą paprastesniu keliu, renkuosi kuklesnę išraišką. Tapydama stengiuosi kalbėti lėtai, nors kartais spontaniškai šūkteliu ir stebiu, klausausi aido. Emocingesni žmonės kaip mat sureaguoja: ak, kokia ugnis; ak, kokia šviesa! Ir priešingai – jautresnė akis atkreipia dėmesį į rimtį, gilumą, portretuojamojo žvilgsnio skvarbumą, fono rūką – begalybės jausmą kaip tiesioginį ar perkeltinį kontekstą. Labai atsargiai brendu per spalvą . Tapyba – stipri, itin valdinga stichija.
Visgi įdomu mokytis, o dar įdomiau prabilti savarankiškai. Portretas atspindi dviejų žmonių potyrių lauką – pozuojančio ir tapančio.
Dėkoju už kantrų, nuoseklų, atidų darbą visiems Draugams, už nepaprastą laiką praleistą drauge.“

Biograma

R. Vasilevičiūtė gimė 1973 m. Zarasuose. 1995 m. baigė Telšių taikomosios dailės aukštesniąją mokyklą, įgijo meninio metalo apdirbimo specialybę. Stojant į mokyklą, piešimo ir tapybos pagrindų mokė mokytojas Romualdas Pučekas. 2000 m. Rasa apsigynė grafikos bakalauro darbą Vilniaus dailės akademijoje.
Nuo 1998 m. R. Vasilevičiūtė surengė ne vieną asmeninę grafikos darbų, estampų, piešinių, eskizų ir tapybos tušu parodą Vilniuje, Kaune, Zarasuose. 2009–2014 m. menininkė dalyvavo Dalios Dokšaitės kaligrafijos ir tapybos tušu studijos „Tušo kelias“ parodose. 2017 m. dailininkė surengė ir aliejinės tapybos darbų „Portretai“ parodas Vilniuje, Kaune ir Zarasuose. Pastaruosius metus Rasos Vasilevičiūtės veikla orientuota į aliejinę tapybą ir kitą kūrybinę veiklą. Pastaruosius metus grafikė dirbo juvelyre įmonėje „JP Manufactory.

vasilevi

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite