POTYRIŲ IR POJŪČIŲ KALBA MENININKĖS RASOS VASILEVIČIŪTĖS DARBUOSE

0
23
48397629 2437087849665838 8749579862127149056 n

Gruodžio 12 dieną viešojoje bibliotekoje atidaryta dailininkės – grafikės, tapytojos, juvelyrės – Rasos Vasilevičiūtės tapybos paroda „Potėpiai“. Jos vardas ir braižas menui neabejingiems žmonėms gerai atpažįstamas, sukurti juvelyriniai dirbiniai puošia ne vieną zarasietę.

Parodoje yra pristatomi aliejinės tapybos darbai, kuriuose įamžinti įvairaus amžiaus vyrų, moterų portretai. Juose – menininkę supantys artimieji, draugai, pažįstami žmonės, kuriems yra be galo dėkinga už bičiulystę, atvirumo akimirką, kantrų ir atidų darbą. R. Vasilevičiūtės portretams būdingi išraiškingi, energingi potėpiai, skirtingų spalvų deriniai. Žvelgiant į jos nutapytus darbus, jie žavi potėpio, tapomų žmonių žvilgsnio gyvumu, stiprumu. Dailininkė kaskart stengiasi perteikti nuotaiką, bruožus ir psichologinę portretuojamųjų būseną.

Gausiai susirinkusiems svečiams, menininkė kalbėjo apie savo kūrybos kelią, darbo techniką, ateities planus. Rasa pripažino, kad tiek juvelyrika, tiek tapyba yra didelio žinių bagažo reikalaujanti technika. „Mokausi godžiai ir su dideliu malonumu, esu dėkinga visiems savo mokytojams“, – kalbėjo darbų autorė.

Įstabią pajautą ir įkvėpimą turinti menininkė išdavė paslaptį, kad šiuo metu tapo šešiolikos zarasiečių portretus. Numatoma pristatyti parodą kitų metų spalio mėnesį Zarasų krašto muziejuje.

Tapybos darbų parodos atidaryme suskambo svajinga muzika, kurią atliko Zarasų meno mokyklos mokytojos Vida Buivienė ir Jūratė Tumėnienė.

Eksponuojamais darbais susirinkusieji žavėjosi dar ilgai, turėdami proga prie arbatos puodelio pabendrauti su darbų autore. Paroda veiks iki sausio 25 dienos bibliotekos priestato I aukšto galerijoje. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Parengė INESA DUMBRAVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotraukos autorės

 DSC0007

 DSC0014

 DSC0016

 DSC0018

 DSC0041

 DSC0042

 DSC0046

 DSC0049

 DSC0053

 DSC0065

 DSC0084

 DSC0087

 DSC0091

 DSC0092

 DSC0093

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite