KULTŪROS MINISTERIJOS NOMINACIJA MENININKEI

0
55
zoomed dsc00181

Zarasų viešoji biblioteka jau kelerius metus vykdydama edukacinius projektus vaikams ir jaunimui, aktyviai bendradarbiauja su „Knygų šalimi“ ir jos įkūrėja, visos „Knygų šalies“ varikliu, knygų dailininke, grafike, iliustratore Sigute Chlebinskaite. Džiaugiamės, kad Zarasų viešosios bibliotekos teikimu, S. Chlebinskaitė pelnė 2018 metų Kultūros ministerijos premiją už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus, ugdančius vaikų estetinį raštingumą ir meninį skonį.

2017 m. įgyvendinant Zarasų viešosios bibliotekos projektą „Knygos kelias“ Zarasų, Turmanto, Antazavės, Dusetų vaikai ir tėvai mėgavosi kūrybiškai pateiktomis S. Chlebinskaitės sukurtomis programomis: „Knygų šalies stebuklinės valandos“, „Tu gali sukurti knygą“. Menininkė organizavo dailininko Algirdo Steponavičiaus iliustracijų knygos „Šepetys repetys“ ir „Judančių paveikslėlių dirbtuvėlių “ edukacines programas.

2018 m. „Knygų šalis“ dalyvavo Zarasų miesto vasaros kurortinio sezono šventėje, organizavo edukacinius užsiėmimus „Džiazas, popierius ir žirklės Knygos kelyje“ šeimoms po atviru dangumi. Įgyvendinant bibliotekos projektą „Kūrybinių improvizacijų ciklas Knygos kelias II“, vaikams organizuotas „Knygų šalies“ tridienis, kurio pagrindinis leitmotyvas buvo ryšio tarp asmenybės, knygos ir medžio paieška. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai su dailininke S. Chlebinskaite kūrė po Stelmužės ąžuolu eskizus unikalioms knygelėms.

Parengė Inesa DUMBRAVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotrauka autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite