ZARASUOSE PENSIJŲ PRISTATYMO TVARKA NESIKEIČIA

0
31
pensija

Dalies Lietuvos senjorų, kuriems pensijos pristatomos į namus, naujaisiais metais laukia pokyčiai. Daug kur pensijas į namus atneš nebe Lietuvos paštas, kaip iki šiol, o kitų pensijas pristatančių įmonių darbuotojai.

Lietuvoje pensijas į namus gauna maždaug 200 tūkst. senjorų, kurie turi tokią teisę. Iš jų maždaug 97 tūkst. sausį sulauks naujų pensiją atnešančių darbuotojų.

„Sodra“ išplatino pranešimą, kokia tvarka, kokios įmonės pensiją pristatys į namus. Pranešime atkreipiamas dėmesys, kad pensijų pristatymas į namus yra itin jautri sritis – pensijos gavėjui svarbu pažinoti ir pasitikėti žmogumi, kurį įsileidžia į namus. Taip pat informuojama, kad pensijos pristatymas kaip buvo, taip ir liks nemokamas. Pensijas atnešę darbuotojai nesiūlys jokių kitų paslaugų – tik atneš pinigus. Jie neprašys nei apmokėti kokių nors sąskaitų, nei suskaičiuoti santaupų, nei pateikti ar užpildyti kokių nors kitų dokumentų – tik pasirašyti Išmokų išmokėjimo kvitą. Senjorai ar jų artimieji raginami būti atidūs.

Kartu pranešame, kad Zarasų rajono savivaldybėje pensijų tvarka nesikeičia. Tad naujų pensijų „išnešiotojų“ neturite sulaukti. „Sodra“ taip pat informuoja, jeigu senjorui kiltų abejonių, jis gali skambinti „Sodrai“ telefonu 1883.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite