PATYRĖ KŪRYBOS DŽIAUGSMĄ

0
17
DSC 0054

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, adventiniu laikotarpiu, Zarasų krašto muziejuje vyko nemažai kalėdinių renginių – tarp jų ir įdomių edukacinių užsiėmimų. Šių mokymų organizatorės – edukatorė Sigita Paradnikienė ir vyriausioji fondų saugotoja Daiva Juškienė – džiaugiasi aktyviais zarasiškiais, kurie dalyvavo keramikos, žaislų iš gamtinių medžiagų, žaislų iš šiaudų gamybos edukacinėse veiklose.

Bene patraukliausia veikla virė keramikos ir žaislų iš gamtinių medžiagų gamybos edukaciniuose užsiėmimuose jaunimui ir suaugusiesiems. Juk belaukiant Kalėdų smagu savo rankomis pasigaminti menišką dirbinį, kuris pradžiugina ne tik patį jo autorių, bet ir suteikia pasigrožėjimo šeimos nariams, draugams. Zarasiškės moterys, atėjusios į mokymus (beje, kai kurios pastaraisiais metais jau ne pirmą kartą), ne tik sužinojo daugiau apie keramikos meną, gamtinės medžiagos panaudojimo galimybes žaislams gaminti, bet ir patyrė malonų kūrybos džiaugsmą. Iš molio bemat gimė patrauklūs keraminiai kūriniai – lėkštutės, vazelės, saldaininės ir kitokie dirbiniai. Molį paminkyti turėjo progą ir mažieji Zarasų ,,Lakštingalos” mokyklos darželinukai. Smagiai paplušėję jie pasigamino po dailų molinuką.

Daug veiklų buvo organizuota mokiniams. Kaip visada, pagrindiniai dalyviai – Zarasų ,,Santarvės” pradinės mokyklos auklėtiniai. Jie dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose, skirtuose žaislams gaminti iš gamtinės medžiagos, šiaudų, popieriaus. Vaikai džiaugėsi galėdami, vadovaujant edukatorei S. Paradnikienei, išbandyti savo gebėjimus kurti žaisliukus iš gamtinės medžiagos Kalėdų eglutei papuošti, angeliukus iš popieriaus. Be to, 1a klasės mokiniai su mokytoja Dalia Kukonenko dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Kalėdų stebuklas”, kurią vedė šių eilučių autorius. Mažieji ,,santarviukai” išgirdo pamokančią miško eglutės gyvenimo istoriją, kiekvienas nupiešė spalvingą savo Kalėdų eglutę, mokėsi deklamuoti eilėraštį apie žiemą, po to nustebę apžiūrėjo muziejaus parodų salėje spindinčią Kalėdų eglutę ir čia veikiančią medžio drožybos bei meninės kalvystės parodą.

Vasilijus Trusovas

Vasilijaus Kukonenkos ir Kęsto Vasilevskio nuotraukos

DSC 0053

DSC 0162

DSC 0164

 DSF6637

 DSF6639

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite