STOVI PASAKŲ NAMELIS

0
37
IMG 20181228 220105

Į Naujų metų šventę Zarasų viešojoje bibliotekoje neskubėdami rinkosi mažieji Vaikų literatūros skyriaus lankytojai. Jaunesni dar nedrąsiai laikėsi mamos rankos, o vyresnieji jau skubėjo susipažinti su naujais žaislotekos žaidimais ir žaislais. Skambant mediatekos darbuotojos Vitos Juškėnienės parinktai Kalėdinei muzikai, nekantraudami laukė pasirodant Zuikio Nulėpausio (vyresn. bibliotekininkė Liudmila Vaitavičienė). Na, kokia gi šventė be jo!

Zuikis atskubėjo nešinas naujausiu žurnalo vaikams „Naminukas“ numeriu, pasveikino vaikus ir jų tėvelius su Naujais metais ir pabėrė daugybę rimtų ir ne visai rimtų klausimų, į kuriuos atsakinėjo vaikai.

Vėliau nenuorama Zuikis pasiūlė žaidimą „Keturi paršiukai“, dalyvauti jame pasikviesdamas visą būrį vaikų. Mažieji triūsė statydami namelį, kuriame galėtų pasislėpti nuo Vilko Pilko (Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Saulutė Pelekienė). Pirmasis netvirtas namelis, aišku, sugriuvo, gerai, kad žaislinis šunelis spėjo nuvyti vilką. Vėliau paršiukų namelį pradėjo lankyti pasiklydę personažai iš kitų pasakų: ožkelė, ieškanti savo oželių ir Raudonkepuraitės mamytė, nerandanti savo dukrelės. 

Vaikai nesunkiai atspėjo, iš kokių jos pasakų atklydo, bet kai vėl pasirodė liūdnas vilkas, visiems pasidarė smalsu, ar čia tas pikčiurna, besivaikantis tris paršelius. Bibliotekos vilkas, matyt, buvo peršalęs, nes kosėjo ir gėrė arbatėlę iš termoso. Įdomiausia, kad jis atsinešė dvi knygas: Thierry Robberecht „Vilkas, kuris iškrito iš knygos “ ir Pascale Vedere d‘Auria „Gerasis vilkas“. Pilkis liūdėjo, nes neberado savo paskos ir neturėjo draugų. Labai nepatikliai jį sutiko bibliotekos vaikai, tačiau galiausiai įsidrąsino ir pakvietė į būrį žaisti ir šokti kartu.
Vyresnioji bibliotekininkė Zina Černovienė buvo parengusi vaikams ne tik smagių užduočių, bet ir saldžių siurprizų. Drąsiausi šventės dalyviai susibūrę į mergaičių ir berniukų komandas žaidė nuotaikingą žaidimą „Išvyniok ir skanauk arba kas greičiau“. Užsimovę kumštines pirštines žaidėjai iš eilės po vieną skubėjo išvynioti saldainį ir jį suvalgyti. Įvykdę saldžią, bet nelengvą užduotį estafetę perduodavo komandos draugams. Indelį saldainių pirmieji ištuštino berniukai. Antrajame žaidime „Didelis Bummm!!! arba pasakyk kas?“ sėkmė lydėjo mergaites. Užrištomis akimis susprogdinę balioną turėjo įminti iškritusią mįslę. Daugiau atsakymų žinojo mergaitės ir pelnė daugiau saldžių prizų.

Smagiai prabėgo Naujametinis žiburėlis vaikams. Vaikai ir tėveliai atsisveikino ligi kitų metų.

Vaikų literatūros skyriaus informacija
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

IMG 20181228 220019

IMG 20181228 220306

IMG 20181228 220830

 DSC0003

 DSC0014

 DSC0020

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite