APTARĖ ATLIEKŲ TVARKYMO REFORMOS PROBLEMAS

0
23
1

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, rajono Savivaldybės administracijos darbuotojai kartu su UAB „Zarasų komunalininkas“ , UAB „Zarasų būstas“ vadovais, UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ atstovais aptarė nuo praėjusiųjų metų rugpjūčio 1 dienos įsigaliojusią atliekų tvarkymo pertvarką ir jos įgyvendinimo metu kylančius iššūkius.

Posėdžio metu buvo pabrėžta, kad atliekų tvarkymo reforma buvo neišvengiama ir palietė absoliučiai visus zarasiškius. Reformos įgyvendinimo metu buvo daug nesklandumų, dėl jų būtina atsiprašyti gyventojų.

Artimiausiu metu visi atliekų turėtojai bus aprūpinti konteineriais, taip pat bus koreguojami atliekų išvežimo grafikai ir apie tai bus informuoti gyventojai. UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ atstovai pažadėjo, kad naudosis tik aktualiais VĮ Registro centro Gyventojų registro duomenimis ir nesusipratimų ateityje tikrai nebus. Buvo išsakyta nuomonė, kad ir gyventojams būtina patikslinti pasikeitusius asmens duomenis Gyventojų registre, taip pat pateikti VĮ Registrų centrui naujus duomenis apie savo nekilnojamąjį turtą ir jo savininkus.

Svarstyta galimybė koreguoti visuotinės rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymo apmokėjimo tvarką rajono Savivaldybėje. Pasitarimo dalyviai pabrėžė, kad reikia nuolaidų atskiroms rinkliavos mokėtojų grupėms. Suteikti lengvatas skatina gyventojų prašymai. Manoma, kad būtina atsižvelgti į garbų mokėtojo amžių ar socialinę padėtį, o taip pat apmokestintų patalpų naudojimą: asmuo objekte negyvena, jis nebeegzistuoja (nugriautas, sudegęs ir pan.). Nuspręsta rajono Savivaldybės tarybai parengti šiuo klausimu sprendimo projektą. Visi pasitarimo dalyviai buvo vieningi, kad svarbiausia šios reformos esmė yra teisinga – tvarkingiems zarasiškiams nebeteks mokėti už tuos gyventojus, kurie iki šiol apskritai nieko nemokėjo. Už atliekų tvarkymą mokės visi gyventojai. Su atliekomis bus tvarkomasi atsakingai ir gyvensime švariuose miestuose ir kaimuose.
Nuotraukose: pasitarimas dėl atliekų tvarkymo problemų.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite