EDUKACINĖ VEIKLA ,,ŽOLELIŲ ARBATA – KIEKVIENO STALUI“

0
35
DSC01362 result

Vasario 4 d. Turmanto pagrindinėje mokykloje vyko edukacinė veikla, skirta formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. 6-8 klasių mokiniai šiai veiklai ruošėsi iš anksto. Per technologijų pamokas siuvo ir siuvinėjo maišelius, apnėrė, juos kimšo vaistažolėmis, juk vaistiniai augalai laikomi medžiaginiuose maišeliuose.

Edukacinę veiklą vedė technologijų mokytoja Stanislava Daunaravičienė ir biologijos mokytoja Vanda Povilaitienė. Biologijos mokytojos padedami, mokiniai vardino gyvosios gamtos karalystes, apibūdino augalų karalystę, prisiminė augalų organus, jų funkcijas ir įvairiopą augalų naudą. Augalai mus maitina, rengia, puošia aplinką, gydo. Augalai, kurie turi gydomųjų savybių, vadinami vaistiniais. Biologijos mokytoja pasakojo, kad vertingų augalų labai toli ieškoti nereikia – užtenka pasižvalgyti po kiemą, sodą, laukus, viskas yra šalia mūsų. Pateikčių pagalba mokiniai prisiminė pagrindines vaistines žoleles: čiobrelius, ramunėles, medetkas, dilgėles, avietes ir kitas. Veikla buvo skirta ne tik žolelių pažinimui – teorinėms žinioms įgyti, bet ir praktiniam malonumui – arbatų degustacijai. Daugelis nemėgsta gerti žolelių arbatos, sako, kad neskanu. Kaip tą arbatą padaryti skanią? Į šį klausimą atsakė technologijų mokytoja S. Daunaravičienė. Ji papasakojo ir pademonstravo, kaip arbatą pasidaryti kvapnią, kaip tinkamai paruošti, užplikyti, kokius indus naudoti. Mokiniai skanavo žolelių arbatas, patys gamino žolelių mišinius, juos pristatinėjo, surengė parodėlę.

Moksleiviams tai buvo puiki galimybė susipažinti su augalų pasauliu, pasigerėti kvapais, pasivaišinti skania arbata. Šios veiklos įkvėpti tikimės kurti sveikesnę aplinką.

Mokytojos S. Daunaravičienė, V. Povilaitienė
Nuotraukos sekretorės D. Kožemiakinos

DSC01372 result

DSC01388 result

DSC01399

DSC01401

DSC01412

DSC01413

DSC01414 result

DSC01487 result

DSC01505 result

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite