ZARASUOSE APTARTI IGNALINOS PASIENIO RINKTINĖS 2018 METŲ VEIKLOS REZULTATAI

0
31
01

Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko Ignalinos pasienio rinktinės ataskaitinis susirinkimas, kurio metu pristatyti 2018 metų veiklos rezultatai ir prioritetai 2019 metams, pareigūnams įteikti vidaus tarnybos laipsniai ir apdovanota geriausia rinktinės pasienio užkarda.

Susirinkime dalyvavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotojai Vidas Mačaitis ir Antanas Montvydas, VSAT vado patarėjai Raimundas Matulis ir Raimondas Miknevičius, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilheminas Kuzmickas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas, rinktinės vadovybė, pareigūnai ir darbuotojai.

Ignalinos pasienio rinktinės 2018 metų veiklos ataskaitinis susirinkimas prasidėjo laipsnių įteikimu ir apdovanojimais. VSAT vado pavaduotojas A. Montvydas įteikė vidaus tarnybos pulkininko laipsnį rinktinės vadui Sauliui Tamulevičiui. Rinktinės vadas pasveikino ir vidaus tarnybos pulkininko leitenanto laipsnius įteikė Puškų užkardos vadui Andriui Abramavičiui, Švenčionių užkardos vadui Algirdui Andrulioniui, Pavoverės užkardos vadui Raimondui Bučeliui, Tverečiaus užkardos vadui Mariui Garuckui ir vidaus tarnybos majoro laipsnį – rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus vyriausiajam tyrėjui Aleksandrui Petrukui.

Kaip ir kasmet, praėjusių metų pabaigoje VSAT vado įsakymu sudaryta komisija, vadovaudamasi konkurso „Geriausia pasienio užkarda“ nuostatais ir įvertinusi visų rinktinės užkardų specialiuosius ir bendruosius kriterijus, rinko geriausią Ignalinos pasienio užkardą. 2018 metų geriausia rinktinės užkarda tapo Tverečiaus pasienio užkarda. Rinktinės vadas pasveikino užkardos kolektyvą ir įteikė apdovanojimą.

Rinktinės vado pavaduotojas Artūras Jatulis, pristatydamas Ignalinos pasienio rinktinės veiklą 2018 metais, pateikė statistinius duomenis apie Lietuvos–Baltarusijos valstybės sienos pažeidimų dinamiką, lygino kelerių metų statistikos rodiklius. Pristatymo metu apžvelgta asmenų ir transporto judėjimo, pasienio teisinio režimo pažeidėjų dinamika, kalbėta apie pareigūnų dalyvavimą tarptautinėse operacijose, pateikti personalo statistiniai duomenys, pareigūnų kaita.

Didelis dėmesys 2018 metais buvo skirtas bendradarbiavimui su socialiniais partneriais ir tarpinstituciniam bendradarbiavimui. Pasirašytos sutartys su rinktinės aptarnaujamoje teritorijoje esančiomis savivaldybėmis, Utenos ir Panevėžio apskrities vyriausiais policijos komisariatais, susitarimas su Lietuvos šaulių sąjungos Utenos ir Vilniaus skyriais.

Viena iš prioritetinių sričių praėjusiais metais rinktinėje įvardinta ryšių su visuomene ir bendruomenės pareigūno veikla. Pristatymo metu apžvelgtas rinktinės bendruomenės dalyvavimas įvairiuose kitų įstaigų organizuotuose bei rinktinėje vykusiuose renginiuose. Didelis dėmesys skiriamas Jaunojo pasieniečio būrelių veiklai. Ignalinos pasienio rinktinė gali didžiuotis esanti šio būrelio pradininkė, prieš 13 metų Adutiškio užkardoje įkūrusi pirmąjį Jaunojo pasieniečio būrelį. Šiandien rinktinėje veikia jau 12 tokių būrelių.

Baigiant pranešimą apie rinktinės veiklą praėjusiais metais pristatyti prioritetai 2019 metams. Pagrindiniai prioritetai yra kova su šešėline ekonomika; bendradarbiavimas ir bendrų projektų vykdymas su savivaldybėmis ir švietimo institucijomis.

Pasitarime kalbėjo VSAT vado patarėjas R. Matulis, VSAT vado pavaduotojas A. Mantvydas ir kiti pareigūnai.

Zarasų rajono savivaldybės meras N. Gusevas pasveikino visus susirinkimo dalyvius ir vidaus tarnybos laipsnius gavusius pareigūnus, padėkojo už išsamią ataskaitą ir šių metų naujoves, kurias pristatė VSAT atstovai, rinktinės ir užkardų vadams ir pareigūnams – už bendradarbiavimą ir dalyvavimą bendruose renginiuose, palinkėjo gerų metų, geros tarnybos, sveikatos, sėkmės ir stiprybės bendrame darbe. Zarasų rajono savivaldybės meras už indėlį stiprinant sienos ir branduolinės energetikos objektų apsaugą, gerus darbo rezultatus, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje, bendradarbiavimą su bendruomenių nariais ir gyventojais, indėlį gerinant pasieniečio įvaizdį, puoselėjant abipusį pasitikėjimą ir nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą įteikė padėkas Puškų pasienio užkardos jaunesniajai specialistei Alinai Černovai, vyresniajai pasienietei Astai Eitminavičienei, jaunesniajam specialistui Arvydui Jasaičiui, jaunesniajai specialistei Aldonai Sirauskienei ir Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinio Reagavimo pajėgų skyriaus jaunesniajam specialistui Visvaldui Paliūniui.

Zarasų rajono savivaldybės meras taip pat pasidžiaugė, kad nuolatos stiprinamas bendruomenių bendradarbiavimas su pasienio pareigūnais, jie noriai dalyvauja rajono šventėse.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas D. Šidlauskas padėkojo rinktinės vadovybei už supratingumą, palaikymą ir visada ištiestą pagalbos ranką, pareigūnams – už operatyvų reagavimą ir pagalbą vykdant bendras užduotis. Komisariato viršininkas džiaugėsi bendrai atliktu darbu ir pasiektais rezultatais bei palinkėjo sėkmės tarnyboje ir kuo geriausios kloties. Rinktinės vadas S. Tamulevičius, apibendrinęs ataskaitinio susirinkimo rezultatus, padėkojo VSAT atstovams už apžvelgtas artimiausių metų perspektyvas bei pastabas, Zarasų rajono merui – už priėmimą, o rinktinės kolektyvui už iniciatyvumą ir pasiektus darbo rezultatus bei palinkėjo visiems sėkmės, sveikatos ir optimizmo siekiant užsibrėžtų tikslų.

Ataskaitinį renginį su koncertine programa papuošė Zarasų meno mokyklos atlikėjai Adrija Zavackaitė (fleita), Martyna Paradnikaitė (fortepijonas), Airinga Šalapaitė (fortepijonas). Po meno mokyklos atlikėjų pasirodymo Zarasų viešosios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė susirinkimo dalyviams pristatė bibliotekoje vykdomą veiklą, papasakojo apie čia organizuojamus renginius, pademonstravo reprezentacinį filmą ir organizavo ekskursiją po biblioteką. Po ekskursijos bibliotekoje visi norintieji iškeliavo į Zarasų krašto muziejų, kuriame muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius) Vasilijus Trusovas pravedė ekskursiją po istorinės ekspozicijos sales.

Parengta pagal Ignalinos pasienio rinktinės informaciją
Nuotraukose: pasienio rinktinės ataskaitinio susirinkimo užfiksuotos akimirkos.

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

15

16

17

18

19

20

21

22

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite