VARVEKLIŲ PAVOJUS!

0
25
varvekliai

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu Lietuvoje gausiai prisnigus, esant galimiems oro temperatūros svyravimams, ant statinių stogų gali susidaryti ledo varvekliai, sniego sankaupos, susidaro šlapio ar sušalusio sniego masės, kurios gali kristi nuo statinių konstrukcijų sukeldamos pavojų žmonių sveikatai.

Rekomenduojame bendrojo naudojimo objektų valdytojams: Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus paskirtiems bendrojo naudojimo objektų administratoriui UAB „Zarasų būstas“, daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų bendrijoms, jungtinės veiklos sutartimi įgaliotiems asmenis ir/ar kitiems daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų sprendimu ir sutartimi įgaliotiems asmenis, įmonėms, teikiančioms turto administravimo paslaugas:

Pasnigus stebėti sniego storį ir jo poveikį pastatui, prireikus imtis skubių veiksmų susikaupusiam sniegui ir ledui pašalinti bei susidariusiems varvekliams nudaužyti nuo stogų ir išorinių durų stogelių. Atliekant sniego, ledo ar varveklių šalinimo darbus būtina laikytis darbo saugos reikalavimų, aptverti pavojingą teritoriją.

Prašome šiuo metu, statinių apžiūras vykdyti dažniau (atsižvelgdami į statinių konstrukcijų ypatumus) nei numato Statybos techninis reglamentas STR 1.07.03:2017, kad laiku būtų pastebėtos ir saugiai pašalintos nuo statinių konstrukcijų sniego sankaupos, ledo, šlapio ar sušalusio sniego masės, organizuojant šiuos darbus aptverti pavojingą teritoriją, nesugadinti šalimais esančių ryšių ar elektros tinklų, saugos įrangos, šviestuvų, radijo ar televizijos antenų, želdinių, statinių fasadų.

Elvyra GLUŠAKOVA
Rajono Savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vyresnioji specialistė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite